NORBERTO DUARTE / AFP
NORBERTO DUARTE AFP

NESTAO JE SLAVNI OSMIJEH

FOTO: OD EUFORIJE DO PONIŽENJA ŽIVOTA Pogledajte kako je policija nasamarila Ronaldinha! Legendu dočekali kao boga, a onda ga odveli u lisicama...

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 05.03.2020. u 11:18

 • Bivša brazilska nogometna zvijezda Ronaldinho i njegov brat Roberto pod istragom su u Paragvaju jer su pokušali ući u tu državu s lažnim putovnicama, objavile su paragvajske vlasti.

  "Ronaldinho treba biti saslušan u paragvajskom tužilaštvu u četvrtak", izjavio je Euclides Acevedo, paragvajski ministar unutarnjih poslova.

  Pargvajska je policija pretražila hotel u Asuncionu gdje je odsjeo osvajač Zlatne lopte 2005. i pronašla je lažne putovnice izrađene prije nekoliko mjeseci. Ronaldinho u Paragvaju promovira knjigu "Genij života".

  "Također istražujemo odgovornost predstavnika vlasti koji su im dozvolili da uđu u zemlju s krivotvorenim dokumentima", dodao je ministar.

  Brazilsko pravosuđe je oduzelo Ronaldinhu putovnicu 2018. nakon što je dosuđeno da mora platiti kaznu od 2,5 milijuna dolara, što nije nikada platio, zbog izgradnje zamke za ribe na jezeru koji se nalazi na zaštićenom području.

    

   

    

   

  Posebno je zanimljiv način na kojeg su paragvajski policajci nasamarili Ronaldinha i njegovog brata. Prvotno su ih po slijetanju njihova helikoptera dočekali kao velike zvijezde. Nakon što su im dopustili da se smjeste u predsjednički apartman, ušli su im u sobu i pronašli krivotvorene putovnice.

   

    

  Budući da su i Brazil i Paragvaj članice Mercosura, južnoameričke trgovinske organizacije, za putovanje između te dvije zemlje nije potrebno imati putovnicu, već je dovoljno na granici ili prilikom leta avionom pokazati osobnu iskaznicu. Ronaldinho bi na današnjem svjedočenju trebao iznijeti još neke detalje, među ostalima i one vezane za krivotvorenu putovnicu. Kako je do nje došao i zašto mu je trebala...

  Iz drugih medija