CROPIX
S NJIM NIKAD NIJE DOSADNO

LEGENDARNI ĆIRO UMALO PAO U HTV-OVOM PRIJENOSU UŽIVO, OVOGA PUTA NIJE BILA ŠALA 'Pomislio sam, gotov sam! Htio sam skočiti na binu...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. travanj 2018. 15:12

S Ćirom je uvijek zabavno, ali ovaj put nije bila šala. Kad je pozvan da se priduži na pozornici, bilo je očito da nije svoj.

- Mislio sam kako ću skočiti na binu, poput mladića, no u času kad sam trebao krenuti zavrtjelo mi se u glavi, smantalo da sam skoro pao. Pomislio sam, gotov sam - otkrio nam je kasnije legendarni izbornik. Vidjeli smo da teško hoda, da se pridržava za konstrukciju pozornice dok se penjao na nju, a kasnije mu je Stipe Pletikosa pomogao da se vrati na mjesto.

- Još mi se vrti u glavi, ali sad je puno bolje - kazao nam je možda i sat vremena kasnije.

- Ujutro sam imao visoki tlak i popio pilulu. Ali to su i godine... - dao nam je mogući razlog.

Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

- Jesi li primijetio da nisam pravi - obratio se voditelju Robertu Jelečeviću.

- Nisam nimalo, uživao sam u programu jer je bilo sve na razini - odgovori ovaj, što samo potvrđuje Ćirinu moć da i u najtežim trenucima ne klone duhom.

- Umalo sam pao uživo u prijenosu.

Skupinu ćemo proći

Ćiro je rođen pet godina nakon prvog Mundijala održanog u Urugvaju 1930. Njegove misli i danas su jednako oštre kao u najboljim danima trenerske karijere.

- Hrvatska je među tri najbolje reprezentacije na svijetu i mislim da ćemo imati puno razloga za veselje - kazao je na prezentaciji.

Nije li to stavljanje dodatne hipoteke? - pitali smo ga nakon što su ugašene kamere.

- Ja sam objektivan. Analizirao sam naše protivnike, čak ni Argentina ne može s nama, unatoč Messiju. A sve ostalo je puno slabije. Skupinu ćemo proći, a onda će odlučiti puno detalja. Koliko ćemo ih znati njegovati, toliko ćemo otići daleko. Jako vjerujem Daliću i ekipi jer je koncentrat talenta izuzetno velik. Trebaju imati vjeru i fanatičan motiv kroz svijest da o njima ovisi afirmacija domovine, hoće li napaćeni narod biti sretan ili nesretan.

Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Utakmice gledam sam

Sam će SP pratiti u Zagrebu...

- Čujete, ovi iz Saveza su me pozvali, ali kod Gige u šupu. I bez obzira kad bi me i pozvali, čestitam HRT-u što je napravio ovakvu organizaciju kao nikad, i mislim da ću puno više vidjeti ovdje nego da idem tamo. Uvijek utakmice gledam sam, da ne slušam komentare sa strane jer od njih poludim. Sreća je što imamo Dalića, on je moralna vertikala, a kuži nogomet. Iako ne vjerujem da može igračima je...’ mater, premda ga nagovaram da mora. Velika je stvar što je dobio još jednog kapitalnog igrača kao što je Rebić. Perišić je zvijezda i sigurno će igrati, nažalost, Pjaca i dalje nije zdrav. Da je on kakvog je u Francuskoj imao Čačić, a nije iskoristio, ne bih sumnjao u medalju - rekao je Ćiro. (da)

Linker
20. travanj 2024 16:04