Getty Images, sn ilustracija
ZA SVAKU POHVALU

NAJBOLJI IKAD JOŠ JEDNOM OSTAVIO BEZ TEKSTA Nećete vjerovati što rade djeca najbogatijeg tenisača svijeta: 'Moraju znati da novac ne pada s neba'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2018. 13:24

Prvi tenisač svijeta, Švicarac Roger Federer ostvario je 15. uzastopnu pobjedu na startu ove godine plasiravši se u četvrtfinale velikog ATP turnira u Indian Wellsu, branitelj naslova je u četvrtfinalu nadigrao Francuza Jeremyja Chardyja sa 7-5, 6-4.

Ovom pobjedom Federer je stigao nadomak svog najboljeg ulaska u sezonu u karijeri, 2006. godine pobijedio je u svih svojih 16 prvih mečeva, a za izjednačenje tog rekorda morat će u četvrtfinalu nadigrati Korejca Chunga Hyeona.

Federer koji će uskoro napuniti 37 godina je tijekom karijere zaradio više od 100 milijuna dolara i jedan je od najbogatijih sportaša svijeta. Ipak, to ga nije nimalo uzdiglo u visine već je odlučan u namjeri da i svoju djecu nauči kako se cijeni novac i već im u ranoj dobi želi usaditi radne navike.

Tennis - ATP 500 - Rotterdam Open - Final - Ahoy, Rotterdam, Netherlands - February 18, 2018 - Roger Federer of Switzerland celebrates after winning against Grigor Dimitrov of Bulgaria. REUTERS/Michael Kooren
REUTERS/Michael Kooren

Pa je tako za vrijeme turnira u Indian Wellsu otkrio otkrio da njegove kćerkice, koje imaju osam godina, vrijeme provode tako što na ulici prodaju limunadu.

- Ma da, to im je zabavno, a i moraju znati da novac ne pada s neba. Zaradile su za jedan dan čak 70 dolara. Susjedi su velikodušni kada vide djecu, tako da je bilo zabavno - rekao je Federer.

Linker
25. travanj 2024 18:01