BRUSSELS, BELGIUM - AUGUST 31: Christian Coleman of the USA competes and wins the Mens 100m race during the IAAF Diamond League AG Memorial Van Damme at King Baudouin Stadium on August 31, 2018 in Brussels, Belgium. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images / Getty Images

Christian Colema

DOPING SKANDAL

NAJBRŽEG ČOVJEKA NA SVIJETU NI NAJMANJE NE BRINU DOPING-TESTOVI 'Uvjeren sam da će predstojeće saslušanje riješiti to pitanje'

AUTOR:
  • Vedran Božičević

 • OBJAVLJENO:
 • 27.08.2019. u 10:30

 • Coleman je aktualni svjetski doprvak na 100 m i svjetski dvoranski rekorder na 60 m (6.34).

  Američka antidopinška agencija (USADA) potvrdila je da je podigla optužnicu protiv sprintera Christiana Colemana jer je u posljednjih godinu dana triput propustio doping-test. Saslušanje je sazvano za 4. rujna, a USADA će odluku donijeti sljedeći dan, kada ćemo doznati hoće li prvi favorit za zlato na 100 metara trčati na Svjetskom prvenstvu u Dohi (27. rujna - 6. listopada) i na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

  Pravila kažu da svi sportaši moraju antidopinšku službu obavijestiti gdje će biti jedan sat u danu, kako bi bili na raspolaganju kontrolorima. Propuste li triput unutar 12 mjeseci najaviti gdje će biti ili ne budu tamo gdje su naveli, mogu dobiti i do dvije godine suspenzije.

  - Nisam tip koji uzima bilo kakve dodatke, tako da me ni najmanje ne brinu doping-testovi. Priče o mojem propuštanju testova jednostavno nisu točne. Uvjeren sam da će predstojeće saslušanje riješiti to pitanje i da ću trčati u Dohi - rekao je 23-godišnji atletičar za NBC.

  Coleman je aktualni svjetski doprvak na 100 m i svjetski dvoranski rekorder na 60 m (6.34). U posljednje tri sezone ima najbolji rezultat u svijetu na 100 m.

  Iz drugih medija