Christian Colema
 Dean Mouhtaropoulos/Getty Images / Getty Images
DOPING SKANDAL

NAJBRŽEG ČOVJEKA NA SVIJETU NI NAJMANJE NE BRINU DOPING-TESTOVI 'Uvjeren sam da će predstojeće saslušanje riješiti to pitanje'

Coleman je aktualni svjetski doprvak na 100 m i svjetski dvoranski rekorder na 60 m (6.34).
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 27. kolovoz 2019. 12:30

Američka antidopinška agencija (USADA) potvrdila je da je podigla optužnicu protiv sprintera Christiana Colemana jer je u posljednjih godinu dana triput propustio doping-test. Saslušanje je sazvano za 4. rujna, a USADA će odluku donijeti sljedeći dan, kada ćemo doznati hoće li prvi favorit za zlato na 100 metara trčati na Svjetskom prvenstvu u Dohi (27. rujna - 6. listopada) i na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

Pravila kažu da svi sportaši moraju antidopinšku službu obavijestiti gdje će biti jedan sat u danu, kako bi bili na raspolaganju kontrolorima. Propuste li triput unutar 12 mjeseci najaviti gdje će biti ili ne budu tamo gdje su naveli, mogu dobiti i do dvije godine suspenzije.

- Nisam tip koji uzima bilo kakve dodatke, tako da me ni najmanje ne brinu doping-testovi. Priče o mojem propuštanju testova jednostavno nisu točne. Uvjeren sam da će predstojeće saslušanje riješiti to pitanje i da ću trčati u Dohi - rekao je 23-godišnji atletičar za NBC.

Coleman je aktualni svjetski doprvak na 100 m i svjetski dvoranski rekorder na 60 m (6.34). U posljednje tri sezone ima najbolji rezultat u svijetu na 100 m.

Linker
26. travanj 2024 07:29