Screenshot: Facebook/Tin Kontrec
DRUGA STRANA SPORTA

NAJVEĆE LJUBAVI HRVATSKIH RUKOMETAŠA Čak 10 je oženjenih, ali 'Ljubav je na selu' ipak dobija najveću zvijezdu!

Kakav je obiteljski život hrvatskih rukometnih zvijezda
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. siječanj 2017. 17:41

Makar će vam svi reći da je obitelj broj 1 u njihovu životu, malo će koji naš rukometni reprezentativac o tome javno govoriti. Čim krene ta priča, promijenit će temu, neki će vas zamoliti da ne propitkujete previše. I trebalo je vremena da se to skupi, makar moram priznati da su me mnogi upitali, “jesi i ti poludio?”, “je l’ to za Gloriju, Story?”, “šališ se”, “je l’ da ne bi ti to pitao”... No, držao sam se stoički, nisu me slomili, ja njih jesam.

Četvorica slobodna

I eto priče o onima koje gledate, i o onima koji su njihovi najvažniji i najomiljeniji gledatelji, kojima će se uvijek vratiti, prošla priča dobro ili loše. Nije život samo na igralištu jer za njih su naše zvijezde samo tate i ništa više od toga, tate koje nose igračke s putovanja, bez kojih se navečer ne može zaspati kada se legne a da se ne jave, kojima navečer treba reći kako je bilo u školi. To su stvari koje su mnogima nedostajale, zbog kojih su mnogi odustajali čak i kad nisu trebali. Rukomet je posao, ali najvažnije “stvari” na svijetu su ipak negdje drugdje. I puno se puta čovjek upita, čuju li pitanje, a mislima su negdje daleko doma. Nekad i to treba razumjeti. Dobro, nije taj posao iznimka, samo je kao primjer spomenut.

Damir Krajac / CROPIX
Zlatko Horvat i supruga Maja / CROPIX
Zlatko Horvat i supruga Maja

Dakle, uzeli smo momčad koja je na SP-u, koordinatora Balića, trenere Babića i Metličića i došli do brojke da u našem sastavu trenutačno ima 10 oženjenih, pet zauzetih i četiri slobodna. S obzirom na mladost dobro stojimo.

Naravno da su treneri po pitanju pomlatka u prednosti pred igračima jer to je i stvar iskustva, no, dobro se drže i mlađi.

Djece smo nabrojali 16, reklo bi se kompletan rukometni sastav. Pola ide na trenere, pola na igrače. Od tih pola kod igrača polovicu nose dvojica najiskusnijih u momčadi Zlatko Horvat i Željko Musa, a rekorderi su s po troje izbornik Željko Babić i koordinator Ivano Balić.

Dečki dominiraju, devet ih je u odnosu na šest cura i zanimljivo je primijetiti da recimo “mali” Horvat ima dva dečka, a “veliki” Musa dvije cure, a njegova Sara je sa 8 godina “najiskusnija” na tom planu. Jedini oženjeni tek od nedavno, dakle friški, Luka Šebetić još nema pomladak, no, ne bi bilo neočekivano.

Ljubav je na selu

Što se, pak, neoženjenih tiče, a onih koji su u vezi iskače Domagoj Duvnjak, čija veza s Lucijom traje još od đakovačkih školskih dana. Na pitanja o svadbi ne odgovara, ali zato odgovara Stipe Mandalinić, koji će na prvenstvu kod nas već prijeći među oženjene jer zaruke su s gospodičnom Mateom već uzele maha.

Lovro Mihić i Filip Ivić su makar mladi u vezama, ali i u inozemstvu, dok su Lovro Jotić i Josip Božić-Pavletić “stabilni” na domaćem terenu.

I na kraju oni koji su slobodni, a s njima je uvijek najbolja priča, posebno ako neki uspjeh ide uz nju, a svi se nekako nadamo da na ovom SP-u hoće. Još ako je netko sklon to sve odvesti na šalu, kao Tin Kontrec, to izgleda odlično. Tako pivot zagrebaša kaže...

- Slobodan sam i kako stvari stoje, prijavit ću se za sljedeću sezonu Ljubav je na selu.

Luka Cindrić, koji je u Makedoniji, Marko Mamić, koji je u Francuskoj, sutra u Poljskoj, Ivan Pešić, koji je u Bjelorusiji - nisu se izjasnili. No, to ne znači da nije moguće nešto internacionalno u budućnosti. U našem slučaju zasad je sve domaće.

Kod struke su najstariji Metličićev sin Jure i Balićev sin Dino, koji su rođeni početkom 20. stoljeća počeli dok su tate igrale u Španjolskoj.

Izbornik Željko Babić jedini je u društvu koji ima blizance i to žensko-mušku kombinaciju Greta - Ivan.

Od imena ponavlja se Vigo u slučaju Balića i Stevanovića. Stepančićev sin zove se Jakov, a od 15 supruga, zaručnica i djevojaka nijedna se ne zove isto.

------------------------------------------------------------------

Oženjeni

Ivan Stevanović: supruga Irena, sin Vigo (3)

Manuel Štrlek: supruga Ina, kći Zoja (2)

Zlatko Horvat: supruga Maja, sinovi Andrej (3) i Pavle (1)

Jakov Gojun: supruga Kristina, sin Niko (3)

Luka Stepančić: supruga Ana, sin Jakov (1)

Luka Šebetić: supruga Tea

Željko Musa: supruga Sanja, kćeri Sara (8) i Lucija (6)

Željko Babić: supruga Katarina, blizanci Greta i Ivan (7), kći Anđa (4)

Ivano Balić: supruga Mirela, sinovi Dino (16), Hugo (3) i kći Nola (1)

Petar Metličić: supruga Katija, sinovi Jure (16) i Roko (11)

U vezi:

Filip Ivić: djevojka Iva

Lovro Mihić: djevojka Tarra

Stipe Mandalinić: zaručnica Matea

Domagoj Duvnjak: djevojka Lucija

Lovro Jotić: djevojka Jelena

Josip Božić-Pavletić: djevojka Ivana

Slobodni:

Ivan Pešić

Tin Kontrec

Luka Cindrić

Marko Mamić

Linker
19. travanj 2024 22:17