Peter Fileš
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

SREĆA U NESREĆI

NAKON TEŠKE NESREĆE U ITALIJI SVI HRVATSKI MAČEVAOCI SE USPJEŠNO OPORAVLJAJU: 'Najteže je stradao naš izbornik'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 01.02.2017. u 17:10

 • Svi hrvatski mačevaoci, koji su u ponedjeljak stradali u automobilskoj nesreći na talijanskoj autocesti A21 pri povratku prvenstva Mediterana u Francuskoj,  uspješno se oporavljaju i uskoro bi mogli napustiti bolnicu.

  Iako se u prvi tren mislilo da je u najtežem stanju mladi mačevalac Leo Li, koji je zbog gubitka svijesti helihopterom prebačen u bolnicu u Bresciju, njegovo stanje je stabilno.

  "Zapravo u nesreći je najteže stradao naš izbornik Darko Limov koji je imao četiri slomljena rebra i koji je jučer uspješno operiran i po liječničkim preporukama ovaj tjedan će ostati u bolnici", kazao je za Hinu dopredsjednik Zagrebačkog mačevalačkog saveza Marko Kallay.

  Po njegovim riječima liječnici će odlučiti kada će Leo Li biti sposoban za transport u Zagreb, dok bi na kućnu njegu još ovog tjedna mogli lakše ozlijeđeni Dorja Blažić  i Antonio Gojak.

  U Zagreb su se još jučer već vratili ostali članovi mačevalačke reprezentacije Petar Fileš, Janko Leskovac i  Leo Smrekar te trener Filip Škeljo.

  Petar Fileš, koji je najbolje rangirani junior svijeta te aktualni prvak Hrvatske u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, danas je započeo sa terapijom ozlijeđenog koljena i uskoro bi mogao nastaviti s treninzima i nastupima u ovoj mačevalačkoj sezoni.

  Iz drugih medija