Jakov Prkic / CROPIX
FANTASTIČNE NOVOSTI

NESALOMLJIVI BORAC POJAVIO SE U SPLITU Ivan Klasnić stigao u Hrvatsku i saznao vijest koja bi mu mogla spasiti život!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2016. 20:29

Ivan Klasnić u četvrtak se pojavio u Splitu, gdje se družio s članovima BMW motokluba Dalmacija, a skočio je i do dvorane kik-boks kluba Terminator. To je prvi posjet Hrvatskoj nakon novih saznanja da mu je donirani bubreg počeo otkazivati te da je do pronalaska novog donora osuđen na teške dijalize tri puta tjedno po tri do pet sati.

"Ivan je cijelo vrijeme bio nasmijan i dobro raspoložen. To nas je sve jako obradovalo jer smo, s obzirom na sve medijske natpise, mislili da je čovjek na aparatima. Baš u vrijeme Ivanovog posjeta s nama je boravio poznati brački vinar Saša Senjković, no Ivan je odolio prvoklasnim bračkim vinima i siru, te je cijelu večer pio sok. U kickboxing dvorani Ivan nas je sve zadivio jer je na vreći pokazao da se jako dobro snalazi i da mu boks nije stran", rekao je Željan Rakela za DalmacijaNews.

Ujedno, a još i važnije, ma najvažnije, glasi informacija da bi Klasnić ipak novi bubreg mogao dobiti u Hrvatskoj! Naime, Vlada RH planira ukinuti zakon prema kojem hrvatski državljani koji ne žive u Hrvatskoj nemaju pravo participirati na listi za transplantaciju organa. Hrvatska je, inače, u samom svjetskom vrhu u transplantacijskoj medicini, a Klasnić bi u Hrvatskoj na novi bubreg mogao čekati manje od godinu dana. U Njemačkoj period čekanja traje u prosjeku sedam godina.

Linker
24. travanj 2024 21:31