Screenshot: Youtube
NA UDARU KRITIKA

NEYMAROV POTEZ IZAZVAO JE SVEOPĆI GNJEV Dok su njegovi suigrači slavili naslov, on je kartao poker: 'Pljunuo je na klub i to je nečuveno ponašanje!'

BRAZILAC Otkako je stigao u PSG nije prestao dizati veliku prašinu u francuskoj javnosti, a ovoga puta izazvao je gnjev izostankom sa slavlja zbog trofeja.
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 20. travanj 2018. 10:34

Sudbina najboljih na svijetu je dizati prašinu gdje god se pojave. Kada je u pitanju nogomet, onda je dimenzija 'prašine' podignuta na 'n-tu' potenciju. Iako, budimo realni, nije baš da se Neymar Jr. trudi proći ispod radara te ne izazvati reakcije svojim ekstravagantnim, a ujedno i ekstrovertiranim ponašenjem.

Otkako je stigao u Pariz, oko njega kruže svakakve priče i pričice za koje je djelomično sam zaslužan. Od toga da ima dva privatna fizioterapeuta na svakom treningu, pa itekako dobro poznata svađa s Cavanijem, pa navodno biranje utakmica jer mu se ne da igrati protiv Amiensa u gostima, pa se rasplakao dok je bio u brazilskoj reprezentaciji moleći na konferenciji da ga francuski novinari ostave na miru... A kada se izvannogometne situacije stave sa strane, ostaju brojke. Ostaje 29 golova i 19 asistencija u 30 utakmica što je fantastičan učinak. Ostaje dojam da PSG s njim i bez njega nije ista momčad. I da je Neymar prvi iza Cristiana Ronalda i Messija.

Krajem veljače Brazilac se ozljedio protiv Marseillea, a nalazi su pokazali napuknuće pete metatarzalne kosti u desnom stopalu. Operiran je početkom ožujka u Belo Horizonteu i tada je za Neymara počela - utrka s vremenom. Rodrigo Lasmar, šef doktorske službe Carioca, izvijestio je javnost da će oporavak njihove zvijezde trajati oko tri mjeseca te da bi morao biti spreman za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Brazil, podsjetimo, prvu utakmicu igra 17. lipnja protiv Švicarske.

- Nadam se da ću u Rusiju doći u sjajnoj formi i odlično pripremljen. Bio sam na kontroli prošli tjedan i sve se odvija savršeno. Svaki dan sam na tretmanima i čim počnem vježbati radit ću napornije nego ikada ranije. Završni pregled je za mjesec dana i nakon toga ću moći igrati. Oduševljen sam zbog toga jer četiri godine čekam na SP - kazao je Neymar u Sao Paulu gdje obavlja terapije.

Na pozornicu je došao sa štakama i zaštitnom čizmom na ozlijeđenom stopalu, a kasnije je snimljen kako upravo s tom čizmom udara loptu. Prema svemu sudeći, oporavak ide sukladno Neymarovim željama i ostaje tek za vidjeti hoće li se zaista treninzima vratiti 17. svibnja, točno mjesec dana uoči prve utakmice na SP-a.

- Bilo mi je grozno doživjeti ovakvu ozljedu. Ali, u tom zlu ima i nešto dobro, sada sam daleko odmorniji nego što bih bio da sam igrao cijelo ovo vrijeme - zaključio je Brazilac koji je iz domovine prije nekoliko dana ponovno razljutio Francuze.

Naime, PSG je prošlog vikenda pobjedom 7:1 nad Monacom očekivano osvojio naslov u domaćem prvenstvu. I dok su igrači proslavljali trofej, Neymar je na Instagramu objavio sliku kako igra online poker dok krajičkom oka, negdje u pozadini, gleda što mu rade suigrači na Parku Prinčeva. Najdalje je u kritikama otišao Christophe Dugarry za kojeg se u Francuskoj priča da je igrao za reprezentaciju samo zato jer je bio dobar prijatelj za Zinedineom Zidaneom.

- Kako je moguće da Neymar nije sa suigračima kada se njegova momčad bori za titulu? Pružili su mu ulogu vođe momčadi, a on se nije udostojio niti doći proslaviti naslov sa suigračima. Kako je moguće da PSG prihvaća takvo ponašanje, hoće li moći pogledati suigrače u oči nakon svega? Pljunuo je na klub i to je nečuveno ponašanje! Da je bio u Barceloni, vratio bi se bez problema - poručio je Dugarry.

Ništa se nova nije, zapravo, dogodilo i 'poker avantura' samo je novi dokaz da u PSG-u hijerarhija ne postoji te da Neymar samo koristi ono što mu je dopušteno. A dopušteno mu je - sve. Hoće li se situacija promijeniti odlaskom Emeryja ili odlaskom Neymara u drugi klub, pokazat će ljetni mjeseci.

Linker
23. travanj 2024 12:00