privatna arhiva, Instagram
KOŠARKAŠICA KRALJICA MEDIJA

NIJE ČUDNO DA HRVATSKU KRALJICU MEDIJA VEĆ USPOREĐUJU S ANTONIJOM MIŠUROM 'Istina je, čak su me jednom u teretani pitali jesam li ja Antonija, ali...'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 13. prosinac 2018. 16:39

Lijepa košarkašica Splita Monika Vojvodić (18) na izboru “Kraljica Hrvatske” proglašena je kraljicom medija. U Rovinju je pak za kraljicu Hrvatske izabrana Ema Gračan, kćer Nenada Gračana, uspješnog izbornika hrvatske reprezentacije do 21 godine, no ovo je priča o Moniki, košarkašici Splita, trenutno vodeće ekipe u Prvoj ženskoj ligi s devet pobjeda, bez poraza.

Monika je iz Tuzle gdje je svojevremeno igrala jedna od najpoznatijih i najboljih košarkašica svih vremena Razija Mujanović, i rano se počela baviti raznim sportovima da bi se konačno pronašla u košarci. Maturantica je Zdravstvene gimnazije u Zadru.

Košarka je moja ljubav

- U Tuzli sam napravila prve korake u košarci, a onda smo se s mojih 15 godina preselili u Zadar na nagovor pokojnoga velikana Marijana Pasarića. Nakon sezone i pol u Zadru, pozvali su me iz Slavonskoga Broda, pitali bih li im htjela pomoći u ostanku u Prvoj ligi pa sam tamo igrala sezonu i pol. Međutim, teško mi je bilo putovati iz Zadra u Slavonski Brod svaki vikend po tisuću kilometara, bilo je naporno i to je bio glavni razlog zašto sam otišla u Dubravu. Ove sezone sam došla u Split jer imaju jako velike ambicije i jako dobro rade s mladima.

Screenshot: Instagram

Split je hit ove sezone u ženskoj košarci, na Gripama se radi odlično, što pokazuje i prvo mjesto.

- Igram za prvu ekipu u kojoj sam najmlađa, super mi je u Splitu. Moje cure su u subotu dobile devetu uzastopnu utakmicu protiv Zadra. Nadamo se da možemo osvojiti titulu prvakinja ako sve ostanemo na okupu. Treneri su nas odlično pripremili, tako da smo zasluženo na vrhu, to je rezultat mukotrpnog rada.

Nedavna titula kraljice medija zauzima značajno mjesto u Monikinoj dosadašnjoj karijeri.

- To mi mnogo znači, s ovom titulom se otvaraju mnoge daljnje mogućnosti. U taj izbor sam ušla sasvim slučajno. Ni na jedno dosadašnje natjecanje nisam se prijavila sama, pa ni na Miss Zadarske županije, gdje sam bila prva pratilja i miss simpatičnosti, ni sada na Kraljicu Hrvatske. Jednostavno su me vidjeli i pozvali. Nisam očekivala ovakav uspjeh.

U brojnim tekstovima o Moniki može se naći i podatak da je često uspoređuju s Antonijom Mišurom Sandrić, lijepom šibenskom košarkašicom, hrvatskom reprezentativkom.

- Istina je da me često uspoređuju s njom, čak su me jednom u teretani pitali jesam li ja Antonija. Naravno da mi je drago takvo nešto čuti, tko to ne bi volio čuti. No, više bih voljela da me spominju kada se proslavim i približim njenim košarkaškim uspjesima.

Budućnost ne planiram

Ne bavi se manekenstvom, premda bi mogla, kaže da su ovi izbori uletjeli nenadano, a o ambicijama zbori:

- Naučila sam da kroz život ne trebam ništa puno planirati, nego ići iz dana u dan i vidjeti što mi nosi budućnost. Moj glavni cilj je postati najbolja dalekometna šuterica prvo u Hrvatskoj pa onda i u Europi, a dalje ćemo vidjeti gdje će me put odvesti. Prošle sezone postavila sam rekord kada sam za Brod na Savi protiv Dubrave ubacila osam trica.

Košarkaški talent primijećen je i na reprezentativnoj razini.

- Prošle godine sam bila na pripremama juniorske reprezentacije, ali mi se dogodio mali peh, nakon dva mjeseca priprema i treninga tri puta na dan, izvrnula sam zglob pet dana prije EP-a. Ovo ljeto sam dobila poziv Linde Antić Borak za U-20 reprezentaciju, međutim nisam išla zbog zdravstvenih problema.

Monika je visoka 181 cm, znala je igrati i centra u mlađim kategorijama.

- To je bilo za U-14 selekciju, sada igram dvojku i trojku što su mi omiljene pozicije, a po potrebi i lažnu četvorku.

Na izboru “Kraljica Hrvatske” Monika nije bila jedina sportašica.

- Bila je tu odbojkašica Klara Crismanich iz Rovinja. Bile smo stvarno super.

Linker
13. travanj 2024 16:19