screenshot Instagram
TREĆE IZDANJE BOL OPENA

NIKAD JAČA IMENA! KAKAV LI ĆE TO SPEKTAKL BITI U Hrvatsku stiže i jedna od najljepših sportašica svijeta i sa sobom 'dovodi' dva milijuna pratitelja

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 24. svibanj 2018. 16:40

Treće izdanje Croatia Bol Opena, WTA turnira iz serije 125K (nagradni fond od 125.000 dolara), koji će se od 5. do 10. lipnja održati u Bolu na Braču, bit će igrački jače od prethodna dva, što će reći da organizatori na čelu s direktorom Feliksom Lukasom rade odličan posao. Dovoljno je napisati da je “cut-off” bio s Carol Zhao, 136. igračicom svijeta (tenisačice u Top 50 smiju nastupiti samo uz pozivnicu, ne mogu se prijaviti), a to je već u startu bolje od nekih turnira iz regularnog kalendara, poput Bogote ili Rabata.

- Uz ove prijave, mi smo uspjeli potvrditi dolazak Eugenie Bouchard, ona će dobiti pozivnicu, a iako sada nije u najboljem trenutku karijere, to je djevojka koju na Instagramu prati dva milijuna ljudi - rekao je Lukas.

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on

Nastavak tradicije

- Tako će se i preko nje saznati za naš turnir i za Bol kao sportsku i turističku destinaciju.

Na taj način Lukas je nastavio tradiciju dovođenja atraktivnih teniskih imena u svrhu promocije (Arantxa Sanchez Vicario, Hingis, Nick Kyrgios...)

- Svjesni smo da će biti i otkaza jer uđe li koja god od ovih cura u drugi tjedan Roland Garrosa, ne može doći u Bol. Dvije pozivnice za igračice iz Top 50 čuvamo za našu najbolju tenisačicu Petru Martić i lanjsku pobjednicu Aleksandru Krunić. Doduše, s atraktivnom Kanađankom treba pričekati. Imala je ona pozivnice za još neke turnire ove godine pa nije došla, a u srijedu je predala meč 1. kola kvalifikacija Roland Garrosa Slovenki Dalili Jakupović.

Izbornica Iva Majoli tražila je i dobila pozivnice za svoje dvije reprezentativke koje su u veljači u Tallinnu izborile ostanak Hrvatske u Euro-afričkoj skupini II Fed Cupa, dakle, za Leu Bošković i Tenu Lukas, a treća članica toga sastava Darija Jurak dolazi igrati u konkurenciji parova. Naša najbolja tenisačica svih vremena odazvala se na presicu u Split.

- Žao mi je što ovaj turnir nije bolje prepoznat u Hrvatskoj, ali vjerujem da će se i to uskoro dogoditi s obzirom na to da Feliks kao mađioničar s malo novaca u budžetu slaže ovako snažan turnir - rekla je Majoli.

- Meni je centimetar nedostajao da ga osvojim kad se prije održavao, a za Bol sam vezana od djetinjstva i nema ljeta kad nisam tamo. Svaka tenisačica mu se rado vraća i mi bismo to kao država morali bolje honorirati.

----------------------------------------------------------------

Lista igračica

Katerina Kozlova, Magda Linette, Ajla Tomljanović, Bernarda Pera, Sara Errani, Anna Karolina Schmiedlova, Julija Putinceva, Yafan Wang, Jennifer Brady, Rebecca Peterson, Johanna Larsson, Stefanie Voegele, Mona Barthel, Mariana Duque Marino, Viktorija Golubic, Danka Kovinić, Sara Sorribes Tormo, Dalila Jakupović, Tamara Zidanšek, Marta Kostjuk, Jana Čepelova, Saisai Zheng, Ysaline Bonaventure, Jasmine Paolini, Anhelina Kalinina, Carol Zhao

Pozivnice: Petra Martić, Eugenie Bouchard, Aleksandra Krunić, Lea Bošković, Tena Lukas

----------------------------------------------------------------

Linker
25. travanj 2024 08:16