Nikola Pokrivač
 CROPIX
UTAKMICA ŽIVOTA

NOVI REALITY TV-ŠOU MOGAO BI POSTATI PRAVI HIT U HRVATA Pobjednik potpisuje ni manje ni više nego - jednogodišnji ugovor s Dinamom!

UTAKMICA ŽIVOTA Amateri ili poluprofesionalci borit će se za jednogodišnji ugovor s Dinamom, a prijave kreću danas, selekcijama u Kostreni, Orahovici, Šibeniku i Zagrebu
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 21. ožujak 2018. 20:16

U životu često čujemo “iskoristi ovu priliku jer drugu nećeš dobiti”. I to je u većini slučajeva točno, rijetko kada dobijemo toliko željenu drugu priliku da ispravimo neke stvari, da nadoknadimo propušteno, da naposljetku ipak uspijemo u svojem naumu i ostvarimo snove. U nogometu je to još izražajnije jer je veoma tanka crta između uspjeha i neuspjeha, ali “Utakmica života” dat će i tu drugu šansu...

Što je “Utakmica života”? To je projekt koji je, kako je kazao, tijekom jedne besane noći osmislio Ivan Rukavina, no u to ga vrijeme nije imao priliku realizirati, ali eto došao je i taj trenutak. Dakle, “Utakmica života” je određena mješavina reality i talent showa, u kojem će se se igrači amateri ili poluprofesionalci boriti za jednogodišnji ugovor s Dinamom, jer upravo ta nagrada čeka pobjednika. Prijave kreću danas, a selekcije će biti u četiri grada, Kostreni, Orahovici, Šibeniku i Zagrebu.

Ideja stara devet godina

Jučer je u Hotelu Sheraton i službeno predstavljen ovaj projekt, a cijeli program vodila je Mila Horvat. Prvi je riječ dobio incijator i autor Ivan Rukavina.

- Prije devet godina sam na papir ispisivao ideje i došao na ovu zamisao, a prije dvije godine ponudio sam Danijelu Pranjiću da uđemo zajedno u taj projekt. Ideja je bila pružiti posljednju pravu šansu onima koji nisu iskusili uspjeh u nogometu, a bili su veoma blizu. Svaki igrač teži tome da uđe u profesionalne vode, a ovo je jedinstvena prilika - rekao je Rukavina i nastavio:

- Vjerujem da postoje talenti diljem svijeta koji iz raznih razloga nisu napravili taj iskorak, koji su zapeli na svom putu. Dinamo bi ovdje mogao naći jednog dobrog, pravog igrača i nadam se da ćemo barem jednom od njih ispuniti san.

Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX
Dr. Tomislav Madžar, predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a.

Šef stručnog stožera bit će Igor Štimac, a pomoćnici Nikola Pokrivač i Ivan Bošnjak, dok je u projekt involviran i Hrvoje Braović.

- Ovaj projekt donosi novi optimizam u hrvatski nogomet, u medije, u turobnu atmosferu predvođenu pesimizmom i sumnjom. Projekt je prilika svima koji smatraju da su u danom trenutku bili nepravedno zapostavljeni ili ih je ozljeda koštala ostvarenja snova. Ovo će im biti prava prilika, a na nama je da izaberemo momčad koja će se suprotstaviti Dinamu. Drago mi je što će i paušalni promatrači nogometa moći vidjeti drugu stranu, kako izgledaju 24 sata u životu profesionalca - istaknuo je Štimac koji je uvjeren kako je ovo prava stvar.

- Znate, nije bilo realno ni da će Leicester osvojiti Premiership, a Vardy biti najbolji strijelac. Ovaj projekt se temelji baš na takvim slučajevima, oni su tu oko nas i mi ćemo im dati priliku. Kada sam bio u Zadru i pokušao ga spasiti, što nije bilo moguće zbog licenciranja, u selekcioniranju završnog dijela sezone pozvao sam nekoliko anonimnih igrača, a oni su se šest mjeseci ravnopravno nosili u HNL-u. Na njima je sada da se prijave, neka dođu spremni na puno znoja i odricanja. Kriterij su europski parametri, ispod toga ne idemo, znamo da Dinamo funkcionira po tom modelu. Uvjeravam vas da neće biti samo jedan pobjednik, već više njih. Za njih će biti čast što će istrčati tamo gdje su igrali Rakitić, Modrić i brončana generacija - rekao je Štimac.

U kamp ide 30 igrača

Koliko će tu možda kamere stvarati nelagodu?

- U početku će biti malo napetosti, ali iz dana u dan će padati, naviknut će se i dobro je da će se show nepresteno emitirati 28 dana zaredom - završio je Igor Štimac.

“Utakmicu života” imat ćete prilike gledati na HNTV-u, a glavni čovjek zadužen za produkciju showa je Dubravko Merlić.

- Dosta će ovisiti o meni, ali timski rad će biti najbitniji da ovo uspije na način na koji smo zamislili. Želimo pokazati i tu drugu stranu, vidjet ćemo što se događa kada igrači nisu na terenu, kako žive, kako razmišljaju... Ovo je kombinacija realityja i talent showa. Imat ćemo 28 emisija, a vrhunac će biti dvoboj protiv Dinama u Maksimiru kada ćemo odlučiti tko će biti pobjednik. Voditeljica biti Fani Stipković - otkrio je Merlić.

U novoj ulozi našao se i Danijel Pranjić koji je partner “Utakmice života”.

- Iznimno mi je drago da je projekt ugledao svjetlo dana, ali sada kreće pravi rad. Kreću selekcije igrača u gradovima, njih 30 ide u kamp. Radit će s vrhunskim stručnjacima, a jedan od njih dobit će ugovor (stipendijski). Naravno, nadamo se da će i ostali sudionici pokazati što znaju i na taj način razviti karijeru.

Linker
16. travanj 2024 18:13