REUTERS/Issei Kato / REUTERS
NIJE SVE U NOVCU, ILI...

OBOŽAVAJU GA DILJEM SVIJETA, ALI KOD KUĆE MU JEDNU STVAR NIKAKO NE MOGU OPROSTITI Najveći tenisač svih vremena na udaru i to u vlastitoj domovini

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2018. 21:44

Jedan od najboljih tenisača i najpopularnijih sportaša svijeta, Švicarac Roger Federer u svojoj zemlji doživljava čitav niz kritika i to samo zbog jedne, ali vrlo važne stvari.

Naime, javnosti u njegovoj rodnoj zemlji zamjera Rogeru što je odlučio preseliti u Dubai i tako izbjeći plaćanje poreza u vlastitoj domovini.

Španjolski list Marca tvrdi kako je Federer, koji je od turnira zaradio više od sto milijuna dolara u svojoj karijeri, a kada se tu ubroje i sponzori taj je iznos barem pet puta veći, prošle godine donio odluku kako rezidenciju seli u Dubai.

Mar 17, 2018; Indian Wells, CA, USA; Roger Federer (SUI) pumps his fist as he defeated Borna Coric (not pictured) during his semifinal match in the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden. Mandatory Credit: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports - 10714125
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports / Reuters

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne postoji oporezivanje novčanih primanja, pa je barem s te strane Rogerova odluka logična. Ipak, nije ovo prvi put da su se Švicarci obrušili na svoju legendu.

Jedan od prvih koji je 'udario' na Federera bio je bivši predsjednik FIFA-e, Sepp Blater koji ga je javno optužio za izbjegavanje poreza.

- Konstantno se posminju nogometaši kada je to u pitanju, ali što je s ostalim zvijezdama. Pogledajte Federera, on je nedodirljiv. Sve što napravi se smatra dobrim - izjavio je prije nekoliko godina Blatter.

Linker
20. travanj 2024 05:26