Tennis - Australian Open - Men's singles final - Rod Laver Arena, Melbourne, Australia, January 28, 2018. Switzerland's Roger Federer celebrates with the trophy after winning the final against Croatia's Marin Cilic. REUTERS/Issei Kato
REUTERS/Issei Kato / REUTERS

NIJE SVE U NOVCU, ILI...

OBOŽAVAJU GA DILJEM SVIJETA, ALI KOD KUĆE MU JEDNU STVAR NIKAKO NE MOGU OPROSTITI Najveći tenisač svih vremena na udaru i to u vlastitoj domovini

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 30.03.2018. u 19:44

 • Jedan od najboljih tenisača i najpopularnijih sportaša svijeta, Švicarac Roger Federer u svojoj zemlji doživljava čitav niz kritika i to samo zbog jedne, ali vrlo važne stvari.

  Naime, javnosti u njegovoj rodnoj zemlji zamjera Rogeru što je odlučio preseliti u Dubai i tako izbjeći plaćanje poreza u vlastitoj domovini.

  Španjolski list Marca tvrdi kako je Federer, koji je od turnira zaradio više od sto milijuna dolara u svojoj karijeri, a kada se tu ubroje i sponzori taj je iznos barem pet puta veći, prošle godine donio odluku kako rezidenciju seli u Dubai.

  Mar 17, 2018; Indian Wells, CA, USA; Roger Federer (SUI) pumps his fist as he defeated Borna Coric (not pictured) during his semifinal match in the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden. Mandatory Credit: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports - 10714125
  Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports / Reuters
   

  U Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne postoji oporezivanje novčanih primanja, pa je barem s te strane Rogerova odluka logična. Ipak, nije ovo prvi put da su se Švicarci obrušili na svoju legendu.

  Jedan od prvih koji je 'udario' na Federera bio je bivši predsjednik FIFA-e, Sepp Blater koji ga je javno optužio za izbjegavanje poreza.

  - Konstantno se posminju nogometaši kada je to u pitanju, ali što je s ostalim zvijezdama. Pogledajte Federera, on je nedodirljiv. Sve što napravi se smatra dobrim - izjavio je prije nekoliko godina Blatter.

  Iz drugih medija