Mateo Kovačić
 REUTERS/Susana Vera
NEVJEROJATAN PODATAK

OD DANAS GA ZOVITE SIN VJETRA, HRVAT IZA SEBE OSTAVIO I BALEA I RONALDA Samo jedan čovjek u Realu može u istu rečenicu s njim kad je u pitanju brzina

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2017. 20:56

Kada netko spomene brzinu nogometaša prva asocijacija je Gareth Bale.

Možda i najbolji primjer nevjerojatne eksplozivnoti i brzine Velšanina svijet je imao prilike vidjeti u okršaju finala Kupa Kralja između Real Madrida i Barcelone prije tri godine kada je Bale pretrčao gotovo čitavo igralište i na putu do gola propisno osramotio tadašnjeg braniča Katalonaca Marca Bartru.

Ipak, posljednji statistički podaci španjolske lige govore nešto sasvim drugo, barem kada je Real Madrid u pitanju. Naime, u sastavu Zinedinea Zidanea, postoji dvojac koji je brži i od Balea, ali i od Cristiana Ronalda što zvuči nevjerojatno, a riječ je o našem Meteu Kovačiću i stoperu Nachu. Španjolskom braniču izmjerena je brzina od 34.6 km/h dok je Mateo za njim zaostaje tek 0.01 km/h ili 34.59km/h.

SEVILLE, SPAIN - OCTOBER 15:  Mateo Kovacic of Real Madrid CF in action during the match between Real Betis Balompie and Real Madrid CF as part of La Liga at Benito Villamrin stadium October 15, 2016 in Seville, Spain.  (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)
Aitor Alcalde/Getty Images

Tek nakon našeg Kovačića dolazi Gareth Bale i Alvaro Morata s 34.4 km/h, dok su se Luka Modrić, Toni Kroos i James Rodriguez zaustavili na 32 km/h.

Linker
27. travanj 2024 03:09