Direkcija Miss sporta
FESTIVAL LJEPOTE I SPORTA

ODRŽANA PRVA DVA CASTINGA ZA MISS SPORTA HRVATSKE 'Najviše pazimo da svaka djevojka koja pristupa svemu ovome mora biti profesionalna sportašica'

Piše: Antonio PrceObjavljeno: 27. svibanj 2019. 16:16

Ovogodišnji 28.izbor za titulu Miss Sporta počeo je prvim od dva castinga koji se održao u hotelu Grand Casino Admiral na zagrebačkim Vrbanima. Dvadesetak ljepotica borit će se ovu laskavu titulu, a finale će biti održano u muzeju Mimara 11. srpnja. Vlasnici licence od 2010. godine, a ujedno jedni od glavnih organizatora, su sportski novinar Večernjeg lista Damir Mrvec te bivša manekenka Tamara Roglić, koja se danas bavi organizacijom izbora ljepote.

Djevojke će imati teške zadatke da se iskažu, a najveći će svakako biti onaj gdje će kroz glazbenu podlogu u 45 sekundi morati prikazati sport kojim se bave.

Direkcija Miss sporta
Ema Cetušić Jakopović, Laura Sara Tomašević, Ema Bacalja, Petra Štefanović (slijeva)

Djevojke uvijek moraju biti fit

- Za ovaj izbor ljepote je specifično to da svaka djevojka koja pristupa svemu ovome mora biti profesionalna sportašica, prije svega najviše pazimo na to. Ovo je prvi casting, a drugi casting će biti održan iduću nedjelju. Putem toga biramo 16 djevojaka koje će nastupiti na finalnom izboru za Miss sporta. Moram naglasiti da smo jako ponosni na našu Ivanu Jurković, našu prošlogodišnju pobjednicu i veslačicu koja je ovdje s nama i koja stvarno ostvaruje vrhunske rezultate, a i samim time podiže rejting ovog izbora ljepote. Djevojke također moraju biti sportski uspješne, moraju promovirati tjelovježbu i sport - izjavila je Tamara Roglić pa dodala:

Direkcija Miss sporta

- Na prvom mjestu je svakako profesionalno bavljenje sportom, naravno. Moraju biti u treningu, moraju biti fit, paziti na prehranu i svoje tijelo. Uvijek odskoči jedna djevojka, žiri se uvijek opredijeli za jednu koja je sportski uspješnija i fizički atraktivnija, privlačnija, a ove godine stvarno je velika konkurencija jer stvarno sve lijepo izgledaju. Vi možete danas vidjeti i na današnjim primjerima koje su sve djevojke postale uspješne poput Lane Banely koja je bila prva pratilja, Elena Dizdar koja se bavi taekwondoom, tu je i Stefany Hohnjec, sve su to “stare” generacije koje su danas uspješne te su sa svojim imenom i prezimenom postale prepoznatljive u medijima.

Direkcija Miss sporta

Cure su po dolasku u hotel bile vidno nervozne, a jedna od njih je bila i simpatična 18-godišnja Zagrepčanka Petra Štefanović koja već dugo trenira atletiku.

Najviše iz atletike i odbojke

- Cure su stvarno super i nadam se da ćemo se družiti. Uskoro ću upisati i fakultet, a velika želja mi je fizioterapija koju se nadam uspješno kombinirati s atletikom - rekla je Petra koja je imala veliku podršku od oca na castingu.

Osim atletike, najprisutnija je tu bila i odbojka, a jedna od njih je i Vukovarka Maja Pejaković.

- Igram u svom Vukovaru, a odbojkom se bavim već 14 godina. Studentica sam Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, učiteljski smjer u Osijeku. Svakako planiram ostati u odbojci, a jednoga dana htjela bih postati uspješna učiteljica.

Direkcija Miss sporta

Da ostanemo još malo u odbojci, 18-godišnje Laura Sara Tomašević i Ana Tea Bredešćak skupa su počele trenirati odbojku u Multibibusu, ali ovaj put su konkurentice.

Najljepša dobije stipendiju

- Nemamo neka prevelika očekivanja, došle smo ovdje reda radi, ali bome kakva je konkurencija bit će zaista teško - rekle su uglas.

Za kraj je ostala jedna djevojka koja jednoga dana želi biti kirurginja. Riječ je o 19-godišnjoj Emi Cetušić Jakopović.

- Završila sam Sportsku gimnaziju, a sad sam na prvoj godini veterine. Bavim se atletikom, točnije skok s motkom je moja velika ljubav, ja se nadam da će se ta priča nastaviti. Volim životinje, pa otud želja i za veterinom.

Djevojka koja se okiti titulom Miss sporta dobiva i trogodišnju stipendiju na Visokoj školi Aspira.

Linker
12. travanj 2024 03:53