Alexander Hassenstein/Getty Images
'DAN MRTVACA'

OVO JOŠ NIKADA NIJE VIĐENO! OVI SU SPORTAŠI NA OLIMPIJSKIM IGRAMA ZGROZILI SVIJET Ne konkuriraju za medalje, ali opet su u samom centru pozornosti

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 10. veljača 2018. 20:42

Iako nemaju najbolje skijaše svijeta, pa čak ni konkurentne, Meksikanci dobro znaju da na olimpijskim igrama vijest ne stvaraju samo zapaženi rezultati.

Stoga su svoja skijaška odjela dizajnirali u skladu s temom “dan mrtvaca”. U prijevodu, na crni kombinezon otisnuli su mnogo mrtvačkih glava.

U svom naumu su uspjeli, zagolicali su maštu mnogih, a njihov trener i peterostruki natjecatelj na Igrama Hubertus von Hohenlohe zaslužan je za dizajn odijela. Ipak, nije mu ovo prvi put da izgledu pridaje toliku važnost. U Vancouveru je nastupio u odijelu nadahnutom filmskom uspješnicom Desperado, dok je četiri godine kasnije u Sočiju nosio odijelo u duhu mariachija.

58-godišnji Hohenlohe vjerojatno neće stati na kombinezonima jer je najavio da će tijekom ZOI objaviti pjesmu u znak prosvjeda protiv Trumpova podizanja zida između Meksika i SAD-a.

U meksičkoj reprezentaciji je i 38-godišnja Sarah Schleper, rođena u Vailu, koja se godinama u Svjetskom kupu natjecala pod američkom zastavom, a u Pjongčangu brani boje Meksika zbog dvojnog državljnstva, koje je dobila 2014. godine udavši se za Meksikanca.

Rodolfo Dickson rođen je u Meksiku, ali su ga roditelji napustili i ostavili na brigu sirotištu u Puerto Vallarti, iz kojeg su ga udomili roditelji Kanađani.

Linker
19. travanj 2024 04:22