Victor Fraile Getty Images
TRENUTAK ZA POVIJEST

POJAVOM JE ŠOKIRAO SVIJET U 'IGRI PRIJESTOLJA', A SADA JE IZVEO SPORTSKO ČUDO! Jedan od najvećih i najjačih ljudi na svijetu srušio svjetski rekord

Piše: HinaObjavljeno: 02. svibanj 2020. 23:03

Islandski snagator i glumac Hafthor Bjornsson postavio je u subotu novi svjetski rekord u mrtvom dizanju, podigavši 501 kilogram tijekom događaja koji je izravno prenošen putem ESPN-ova profila na Twitteru.

Bjornsson je svjetsku slavu stekao kao glumac, a njegova najpoznatija uloga je ona u kojoj je utjelovio Ser Gregora 'Planinu' Cleganea u iznimno gledanoj seriji Igra prijestolja, a od subote je i vlasnik svjetskog rekorda, kojeg je od 2016. držao Britanac Eddie Hall, prvi čovjek koji je uspio podići 500 kg.

Bjornsson je u teretani "Thor's Power Gym" na Islandu podigao šipku koja se savijala pod velikim teretom i držao je dvije sekunde odignutu od podloge. Stari je svjetski rekord u ovoj disciplini nadmašio za jedan kilogram.

Za 31-godišnjeg dvometraša Bjornssona ovo je drugi veliki sportski uspjeh, nakon što je prije dvije godine pobijedio u natjecanju World's Strongest Man (Najjači čvojek na svijetu).

Linker
19. travanj 2024 19:23