REUTERS
IMA NEKA TAJNA VEZA

POTPUNI KAOS U PREMIERLIGAŠU Ivaniševićev omiljeni klub otpustio predsjednika, a nakon toga 4 igrača pijana ukrala taksi i vozila se po Barceloni!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2018. 14:14

West Bromwich Albion ima katastrofalnu sezonu i sasvim su sigurno najveći favorit za ispadanje iz Premiershipa. Popularni Baggiesi 11 kola prije kraja zauzimaju posljednje mjesto na ljestvici te imaju samo 20 bodova, sedam od zone spasa. Ostvarili su u 27 odigranih kola samo tri pobjede, od čega su dvije iz davna prva dva kola u prvenstvu.

Vodstvo kluba je nedavno zbog loših rezultata umjesto trenera, kakva je praksa u većini liga, otpustilo predsjednika kluba, a momčad koju vodi 56-godišnji Englez Alan Pardew nastavila je s lošim igrama.

U pokušaju da podigne svoje igrače, Pardew ih je odveo na par dana u Barcelonu kako bi po lijepom vremenu trenirali i vratili samopouzdanje. Međutim, ekskurzija je ispala nešto drugačija.

Španjolski mediji otkrili su kako su četvorica igrača pijana ukrala taksi u ranim jutarnjim satima i vozila se po Barceloni. Iz kluba su nakon što je priča izašla u medijima reagirali kratkim priopćenjem na službenoj stranici u kojem su priznali kako je došlo do incidenta, no nisu specificirali što su igrači točno napravili.

"Klub može potvrditi kako su četiri starija igrača bila uključena u incident za vrijeme trening kampa u Španjolskoj. Klub je pokrenuo unutarnju istragu nakon koje će igrači biti rigorozno kažnjeni. Dok se istraga ne završi klub više neće ništa komentirati o ovom događaju", stoji u priopćenju.

Nedugo nakon toga uslijedilo je priznanje četvorice igrača koji su se također oglasili priopćenjem. U incidentu su sudjelovali bivši igrač Cityja Gareth Barry (36), bivši igrač Uniteda Jonny Evans (30), bivši igrač Tottenhama Jake Livermore (28) te golman Boaz Myhill (35).

"Želimo se ispričati suigračima, treneru, klubu i posebno navijačima za događaje koji su se dgoodili i koji su donijeli negativni publicitet klubu. Osjećali smo kako je važno da svima kažemo da smo mi ti koji su bili uključeni u incident. Nismo nikako htjeli da naši suigrači nastradaju u bilo kakvoj istrazi. Priznajemo da smo prekršili standarde profesionalizma i ispričavamo se. U potpunosti ćemo surađivati s klubom u istrazi, a u međuvremenu želimo uvjeriti naše navijače kako ovaj incident neće umanjiti našu veliku želju da spasimo ovu lošu sezonu", piše u priopćenju.

Spomenimo i kako je WBA najdraži klub Gorana Ivaniševića koji je nekoliko puta javno iskazivao simpatije prema Baggiesima. Prije sedam godina spustio se do svlačionice i upoznao sve igrače te tadašnjeg trenera Roya Hodgsona koji je donedavno vodio Englesku. Dobio je dres na dar i još jednom potvrdio kako neće prestati navijati za taj klub unatoč lošim rezultatima.

"Navukao sam na WBA jer su poput mene. Nikad ne znaš što će napraviti. Svi kažu da nikad neće ući u Ligu prvaka, ali i za mene su govorili kako ne mogu osvojiti Wimbledon s pozivnicom", rekao je tom prilikom Ivanišević čiji karakter očito ima neku poveznicu s atmosferom među Baggiesima.

Linker
20. travanj 2024 01:58