Valerio Pennicino/Getty Images / Getty Images
ŠTO SE DOGAĐA NA SAN SIRU?

POTPUNI RASPAD SISTEMA U INTERU Kapetana čuvaju ljudi s oružjem: 'Mi smo ovdje... Kada stižu tvoji prijatelji iz Argentine, hoćeš li biti kukavica?'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2016. 00:13

Trener Frank de Boer u svlačionici istjeruje vještice i bilda svoj autioritet na igračima, među inima i Brozovićem, a njegov Inter tone sve dublje. No osim poraza od Cagliarija, strukture kluba potresa još jedan skandal!

Navijači Intera, naime, objavili su rat Mauru Icardiju zbog poglavlja u njegovoj knjizi u kome opisuje incident iz 2015. godine, i tvrde da je igrač lagao na više mjesta kako bi se prikazao u boljem svjetlu od njih.

Argentinac se danas oglasio na Instagramu, navevši da je želio da prikaže kako su strasti velike poslije utakmice i da nije želio vrijeđati navijače. Takvo objašnjenje nije prihvaćeno, a na San Siru je tijekom današnje utakmice atmosfera bila jako napeta.

"Hoćemo li nešto učiniti? Nažalost, hoćemo. Navijači su najvažniji element. Oni nas prate i treba ih poštivati. Ne možemo prihvatiti ovakvo ponašanje osobe koja radi za klub. Poslije utakmice ćemo razgovarati i vidjeti šta će se desiti", rekla je legenda kluba, Javier Zanetti za talijanske medije.

Incident o kome se govori dogodio se prošle godine, kada su navijači zviždali igračima poslije jednog poraza. Nogometaši su ih željeli smiriti bacanjem dresova, ali su ih ovi vraćali. Icardi je napisao da je bacio dres jednom djetetu, ali da je tom djetetu neko oteo dres i vratio nogometašu. Argentinac je upotrebio oštar izraz za tu osobu.



"Da li ćemo mu oduzeti kapetansku vrpcu? Razgovarat ćemo poslije, jer ovo nije pitanje samo Icardija, već svih koji su dio ovoga kluba. Ponašanje mora biti u skladu s vrijednostima povijesti Intera", rekao je Zanetti.

Cijela situacija eskalirala je nakon utakmice protiv Cagliarija kada su huligani pokušali presresti njegov automobil. Srećom, Argentinac je izbjegao 40 huligana i sretno stigao kući, ispred koje ga je dočekao transparent, kao odgovor na jednu kontroverznu tvrdnju iz autobiografije u kojoj opisuje trenutak kad se suočio s jednim od vođa Interovih navijača.

"Suočit ću se s njima. Koliko ih je? 50, 100, 200? Ok, slušajte me sad dobro, dovest ću im 100 kriminalaca iz Argentine i sve će ih pobiti," piše u kontroverznom pasusu njegove biografije.

"Mi smo ovdje... Kada stižu tvoji prijatelji iz Argentine, hoćeš li nas upozoriti ili ćeš biti kukavica.", odgovor je ultrasa.

Nakon svega, Icardiju kuću čuvaju naoružani zaštitari...

Linker
24. travanj 2024 09:31