screenshot youtube
KLINAC KAO KLINAC

PREPOZNAJETE LI JEDNU OD NAJVEĆIH ZVIJEZDA SVJETSKOG NOGOMETA? Prije 12 godina za njega je postojao samo jedan klub, a danas brani boje ljutog rivala

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. siječanj 2018. 12:52

Jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa Belgijanac Kevin De Bruyne svakim danom sve više oduševljava sve na Otoku svojim potezima i golovima. Ovaj 26-godišnji nogometaš Manchester Cityja smatra se jednim od najboljih veznih igrača u Engleskoj što je i sam Pep Guardiola kazao u nekoliko navrata.

Ipak, kada je tek krenuo u profesionalne vode, De Bruynea nisu previše cijenili na Otoku, pogotovo Jose Mourinho koji ga je 2014. godine za 18 milijuna funti iz Chelseaja poslao u Wolfsburg.

Njegove fantastične igre u Bundesligi nisu prošle nezapaženo te se samo godinu dana kasnije vratio na Otok u redove Manchester Cityja i to za tada vrtoglavih 55 milijuna funti.

U svojim ranijim danima De Bruyne je branio boje Genta prije nego li je otišao u akademiju Genka 2005. godine, a u svojoj 14 godini, još u vremenu Genta, dao je zanimljivi prvi intervju kojeg su iskopali u Engleskoj.

- Moja najdraža momačad je Liverpool, a najdraži igrač mi je Michael Owen. Volio bih igrati tamo jednog dana - otkrio je tada mladi De Bruyne, ali kanije se pokazalo kako je njegova karijera krenula u sasvim drugom pravcu.

Linker
19. travanj 2024 05:22