Zagreb, 050117.
Medvednica, Sljeme.
Utrka muskog slaloma Snow Queen Trophy 2017 u sklopu Audi FIS Ski World Cup koja se vozi na Crvenom spustu.
Na fotografiji: Ivica Kostelic (CRO).
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

PALERMO - MONTE CARLO

PROSLAVLJENI HRVATSKI SKIJAŠ NATJECAO SE NA PRESTIŽNOJ REGATI 'Strast prema jedrenju, barem za ovu 2019. godinu, bit će sada stavljena na stranu'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 27.08.2019. u 10:53

 • Nakon četiri dana plovidbe sa svojom jedrilicom ‘Ola Full of life’ klase 40, u nedjeljno popodne, Ivica Kostelić završio je još jedan veliki pothvat osvojivši regatu u realnom vremenu za dvojce.

  Na petnaestom izdanju prestižne regate Palermo - Monte Carlo koja se održala od 21. do 26. kolovoza boje Hrvatske u kategoriji dvojaca branili su naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić i co-skipper Damir Čargo na brodu ‘Ola Full of life”.

  - U našoj kategoriji je favorit “Made in Midi” na kojem je skiper poznati francuski offshore jedriličar Kito de Pavant. Moj co-skipper je Damir Čargo, a mislim da možemo parirati favoritu ako se poklope uvjeti laganog vjetra - izjavio je Ivica Kostelić uoči odlaska u Palermo.

  Međunarodnu regatu koju organizira Circolo della Vela Sicilia, ove godine startao je rekordan broj posada s 57 brodova od čega osam u kategoriji dvojaca u kojoj nastupa Ivica. Ruta između Sicilije i Monaka u dužini nešto malo manjoj od 500 milja koje dijele zaljev Mondello, krenula je iz Palerma preko vrata kod Porto Cerva i prolaza Bocche di Bonifacio te na kraju završila s ciljem u Monte-Carlu u srcu Yacht Cluba Monaco.

  Nakon četiri dana plovidbe sa svojom jedrilicom ‘Ola Full of life’ klase 40, u nedjeljno popodne, Ivica Kostelić završio je još jedan veliki pothvat osvojivši regatu u realnom vremenu za dvojce.

  - Bilo je opet fantastično - smiješio se Ivica na kraju natjecanja.

  - Strast prema jedrenju, barem za ovu 2019. godinu, bit će sada stavljena na stranu jer nastavljam pratiti naše hrvatske skijaške reprezentativce.
  Ukupni pobjednik u realnom vremenu regate Palermo - Montecarlo 2019. je Argentinac Miguel Galuccio na brodu Maxi Vera.

  Iz drugih medija