Reuters / Reuters
VELIKAN GA NIJE ZABORAVIO

PROŠLO JE TOČNO 18 GODINA OD MEČA KOJI JE ŽELJKA MAVROVIĆA POSLAO U PENZIJU Jedan od najvećih objavio emotivnu posvetu nezaboravnom Hrvatu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. rujan 2016. 00:26

Lennox Lewis, jedan od najboljih teškaša u povijesti boksa, prisjetio se svoje borbe sa Željkom Mavrovićem, borbe koja se odvila prije točno 18 godina u američkom Montvilleu (Connecticut), piše Fightsite.

Bila je to 34. pobjeda u karijeri legendarnog “The Liona” koji je do tog trenutka jedini poraz ubilježio u borbi s Oliverom McCallom. S druge strane, Mavrović nije znao za poraz do ovog susreta te je iza sebe imao savršeni omjer od 27-0, ali i titulu EBU europskog prvaka.

Lewis je te večeri u Mohegan Sun Areni jednoglasnom sudačkom odlukom zadržao WBC i Lineal titule, a za popularnu “Šaku sa Srednjaka” je nakon meča imao samo riječi hvale. Ni ovih dana bivši svjetski prvak nije zaboravio na srčanost koju je najpoznatija boksačka irokeza te večeri prezentirala u ringu, a najčudnije pobjede u svojoj karijeri prisjetio se uz ove riječi:

“Na ovaj dan 1998. godine sam jednoglasnom odlukom pobijedio vrlo čvrstog Željka Mavrovića. Time sam zadržao WBC i Lineal teškaške titule. Bio je ovo jedini poraz njegove karijere i mogu vidjeti zašto! #OneToughCookie”, napisao je Lewis na svom Facebook profilu.

Ranije smo napisali “najčudnije pobjede u svojoj karijeri” iz razloga što ju je upravo tako nazvao Lewis u jednom od svojih intervjua iz 2006. godine.

“Najčudnija pobjeda u mojoj karijeri bi bila ona protiv Željka Mavrovića. Stavili su nas u ring u kojem su mi svjetla ‘palila’ glavu. Bilo je toliko vruće, kao u sauni. Ujedno i teško jer se on stalno kretao. Bilo je jako čudno. On je trenirao dvije godine samo za taj meč, imao je veliku želju boksati protiv mene”, izjavio je tada Lewis.

Linker
14. travanj 2024 09:39