Screenshot: RTL / Screenshot: RTL

KAKO SE KOVALO OLIMPIJSKO ZLATO

PRVI KONTAKT SUPRUŽNIKA BIO JE FILMSKI Ana Došen Glasnović otkrila: Odgodili smo i vjenčanje

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 10.08.2016. u 02:44

 • Osvajač prve medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Josip Glasnović, pored zlata u svojoj kolekciji ima još i brončanu medalju sa svjetskog prvenstva te čak deset medalja različitog sjaja sa europskih prvenstava.

  U jednako sjajnom svjetlu predstavila se u razgovoru za RTL njegova supruga Ana Došen Glasnović. Prvi kontakt supružnika nakon osvajanja zlatne medalje bilo je filmski...

    

  "Nismo uspjeli ništa reći, u isto vrijeme smo se smijali i plakali, eto, nismo uspjeli izgovoriti niti jednu riječ od sreće i uzbuđenja".

  Za osvojiti olimpijsku medalju je potrebno odvojiti veliki trud, veliki rad, kako ste vi pomagali suprugu u pripremama za Olimpijske igre?

  "S obzirom da je u Josipovom sportu psihološka uravnoteženost i mirnoća vrlo bitna,  u tom segmentu se trudim biti najveća podrška i doprinos. Znači, kad je natjecanje u pitanju, trudim se ne iznositi neke teške probleme, uvijek gledamo da kad idemo u neke organizacije bilo kakvih događanja ili radova da je to podređeno kalendaru natjecanja i odgađamo mnoge događaje u životu. Pa čak i smo i termin svog vjenčanja određivali prema datumu natjecanja".

   

  Prvi je Josipu čestitao gradonačelnik Milan Bandić kojem je vaš suprug prije tri godine na Facebooku ostavio dramatičnu poruku da njemu i bratu Antonu kasne stipendije Grada. Tada je Josip bio nezaposlen. Kako je živio?

  "Teško je živio. Josip je i danas nezaposlen. Nije primljen zbog povrede oka u ministarstvo obrane kao  što su to ostali članovi reprezentacije. Kada je s 18 godina imao tu povredu, trebao je ići na odsluživanje vojnog roka, ali on je tada bio na rehabilitaciji i zaista to nije ni mogao. I tada su mu dodijelili da je nesposoban za služenje vojnog roka. Sada su rekli da je prestar iako on ima iznimnu volju i želju da ide, što je iznimno simpatično, jer je on i tada htio ići. Ali eto, nažalost, dobio je negativan odgovor", otkrila je supruga našeg olimpijca i zahvalila se talijanskim sponzorima koji su mu omogućili odlazak na OI.

  A hrvatski sponzori?

  "Tražili smo ih, išli od vrata do vrata, ali nažalost ih nismo našli", rekla je Ana Došen Glasnović.

  Iz drugih medija