Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images
MORA DOKAZATI

SKANDAL U FRANCUSKOJ: PA TKO JE TAJ ČOVJEK? Nogometaš Monaca već 13 godina igra pod lažnim imenom, a lažirao je i svoju dob?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. travanj 2018. 23:26

Monacov nogometaš Lacina Traore pod sumnjom je za krađu identiteta i lažiranje godina.

Ovaj napadač iz Obale Bjelokosti započeo je karijeru u domovini u klubu Etoile Sportive d'Abobo. U njegovom službenom igračkom kartonu stoji da ima 27 godina, ali predsjednik ranije spomenutog kluba Ibrahim Kone tvrdi da Traore nije zapravo Traore. O kome je onda riječ i koliko godina ima?

"Traorea sam doveo 2005. godine i tada se zvao Traore Menene. Kasnije sam na svoje iznenađenje saznao da je promijenio i ime i broj godina. Znam i mogu dokazati da je igrao za naš klub s drugačijim osobnim podacima. Čekamo da Savez promijeni ovu odluku, a ako to ne bude riješeno idemo pred Sportski arbitražni sud", objasnio je Kone koji tvrdi da Bjelokošćanin zapravo ima 29 godina.

U interesu Etoile Sportive d'Aboba je da se dokaže da je Kone uistinu igrao za njih kako bi dobili postotak od transfera, a u Traoreovom službenom kartonu taj klub ne postoji. U njemu stoji da je Traore započeo profesionalnu karijeru 2007. godine u Stade d'Abidjanu, te potom igrao za Cluj, Kuban, Anži, Monaco, Everton, CSKA, Sporting Gijon i Amiens.

Linker
25. travanj 2024 14:01