screenshot

SRAMOTA I STID

UGLEDNI PLIVAČKI TRENER UHIĆEN ZBOG ZLOSTAVLJANJA DJECE Još ‘80-ih mu je zabranjen rad s djecom mlađom od 16 godina, ali nije se zaustavio

AUTOR:
  • Sportske Novosti,
  • Kate Gudelj

 • OBJAVLJENO:
 • 30.10.2017. u 13:01

 • Scott Volkers (59) optužen je za pet točaka neprimjerenog postupanja s djecom, sljedeći mjesec očekuje se suđenje u Queenslandu. Za tamošnje je medije izjavio da je ovo optužba za stare stvari.

  Prvi je put uhićen 2002. u Australiji zbog sumnje za seksualno zlostavljanje triju plivačica između 12 i 14 godina tijekom ‘80-ih. Optužbe su odbačene zbog manjka dokaza, ali mu je ipak zabranjen rad s djecom mlađom od 16 godina.

  Volkers je u svojoj karijeri radio s osvajačima svjetskih i olimpijskih medalja. U Australiji je radio sa Susie O’Neill, dvostrukom osvajačicom olimpijskog zlata (Atlanta i Sydney) te sa Samanthom Riley, osvajačicom svjetskih zlatnih medalja na 100 i 200 metara prsno.

  Preselio se u Brazil 2011, gdje je bio trener u Belo Horizonteu, a surađivao je i s Cesarom Cielom, svjetskim prvakom i olimpijskim pobjednikom na 50 metara slobodno.

  Prošle godine na Olimpijskim igrama u Riju izbačen je iz australske reprezentacije na zahtjev Australskog olimpijskog odbora.