Screenshot: Instagram
MILJENIK NAVIJAČA

'VI STE LEGENDE!' OMILJENO HAJDUČKO SRCE ODUŠEVILO FANOVE FOTOGRAFIJAMA S ODMORA Pogledajte kako se ovih dana provode Ibro, Džeko i ekipa

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. prosinac 2019. 00:21

Nogometaši su kao i školarci trenutno na zimskom odmoru, pa tako i ovaj bivši Hajdukovac, kojeg su splitske tribine nekoć davno obožavale.

Nekadašnji igrač Hajduka i ljubimac navijača Senijad Ibričić (33) karijeru je nastavio u Domžalama u slovenskoj ligi, no nema tko toga čovjeka dok je bio u Splitu nije volio.

Kako su praznici sada u punon jeku, Senijad zasluženo odmara, i to u Dubaiju, prenosi Slobodna Dalmacija.

S njim su u društvu redom Edin Džeko, koji je iskoristio pauzu u Seriji A i otišao sa obitelji na odmor u Dubai te Aleksandar Kolarov, Džekin suigrač iz Rome, kao i Branko Ilić, Ibričićev suigrač.

'Giganti, Orilo gorilo, Ibro, mi te volimo, Legende' – komentirali su ispod fotografije koju je na društvenim mrežama objavio Senijad.

View this post on Instagram

#elhamdulillah Top of the World !!!

A post shared by Senijad Ibricic (@senijad_ibricic_ibro) on

Monaco za početak

Ibričić je s nogometnom karijerom krenuo u siječnju 2004. godine. Kao 18-godišnjak odlazi na probu u Monaco, no ne potpisuje ugovor. Šest mjeseci kasnije, dolazi na probu u Split.

Zadržao se oko mjesec dana. Iako je krenuo s tri pogotka u prvoj pripremnoj utakmici, tadašnji trener Ivan Katalinić nije u njemu vidio pojačanje, te Ibro razočaran napušta klub.

Odmah nakon te probe, odlazi na još jednu u Kranjčevićevu, gdje je potpisao ugovor, i to već nakon par odrađenih treninga.

View this post on Instagram

Odmor #balkan

A post shared by Senijad Ibricic (@senijad_ibricic_ibro) on

Za vrijeme te prve sezone u Zagrebu bio je jedan od boljih igrača kluba zabilježivši 26 utakmica, te tri pogotka. U sličnom stilu nastavlja do studenog 2006. i gostovanja u Rijeci, gdje se i ozlijedio, što ga udaljava s terena na 6 mjeseci.

Ipak, već se nagodinu vraća te bilježi najbolju sezonu dotad. U trideset i jedan nastup zabija 12 puta, uz to jednom prilikom čak četiri gola na utakmici sa Međimurjem. Na kraju sezone navijači kluba dodjeljuju mu nagradu "Ponos purgera" za najboljeg igrača sezone.

Nedugo nakon toga, javlja se i Hajduk, sa željom da ispravi pogrešku napravljenu prije četiri godine.

Zalaganje na terenu

Nakon dogovorene odštete od 1.5 milijuna eura, Ibričić potpisuje 5-godišnji ugovor za Hajduk.

Donosi klubu pobjedu u prvom kolu prvenstva golom iz slobodnog udarca, ali se kasnije znao naći i na klupi, a pred kraj jeseni, pod vodstvom Ante Miše, postaje partner Nikole Kalinića u vršku napada.

Tijekom druge polusezone 2008./09., Ibričić postaje miljenik Torcide zbog dobre igre i zalaganja na terenu.

Uskoro je glavni igrač Hajduka i neizostavni član udarne postave.

U sezoni 2009./10. postaje glavni igrač Hajduka te na kraju sezone dobiva nagradu, i to žutu majicu Sportskih novosti te postaje prvi igrač Hajduka još od 1992. i Gorana Vučevića, koji je dobio tu prestižnu nagradu

U kolovozu 2010. dodjeljena mu je nagrada Hajdučko srce koju dobivaju igrači Hajduka koji na terenu pokazuju najveću borbenost.

Linker
25. travanj 2024 22:40