POLITIČKI POTEZ

VIDEO: CIJELA SRBIJA BRUJI O POTEZU MILJENIKA NACIJE NAKON BOLNOG PORAZA Sale Nacionale odbio pružiti ruku premijerki Srbije

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 18.09.2017. u 13:10

 • Legenda srpske košarke i aktualni izbornik Aleksandar Đorđević napravio je novo čudo s B-reprezentacijom Srbije i na Eurobasketu bez petorice ponajboljih igrača osvojio srebro u napetom finalu sa Slovenijom.

    

  Nakon fantastične finalne utakmice u kojoj je Slovenija slavila s 93:85, Đorđević je čestitao junacima Dežele na prvoj medalji u povijesti, ali i dobrim dijelom za poraz optužio suce. Ipak, više od sportskog dijela prekrasne košarkaške predstave u Istanbulu, pažnju medija u susjedstvu privukao je jedan 'politički' potez nakon utakmice.

  Na ceremoniji dodjele medalja, 'Sale Nacionale' nije pružio ruku premijerki Srbije Ani Brnabić. Iako su se svi košarkaši pozdravili s premijerkom, Đorđević je nakon primanja medalje okrenuo glavu i otišao do svojih igrača.

   

  Potez je izazvao brojne reakcije javnosti, jedan dio pozdravio je 'Đorđevićev stav' prema aktualnom državnom vrhu Srbije, ali u međuvremenu se pojavila i fotografija koja sugerira da se možda ipak radilo o nenamjernom propustu.