Split, 210217.
Mirta Surjak, novinarka HRT-a.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / CROPIX

JAVLJANJE ZA DNEVNIK

VIDEO: 'GENIJALAC, NAJBOLJI IGRAČ DRŽAVE, U RANGU DIEGA MARADONE!' Je li Mirta Šurjak ipak malo pretjerala opisujući slavnog Hajdukovog igrača?

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 28.10.2019. u 16:15

 • U nedjelju navečer je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu premijerno prikazan film "Ivanova igra", čija je radnja život legendarnog nogometaša Hajduka Ivana Gudelja.

  Nakon prikazivanja filma teatrom u Splitu pročuo se veliki pljesak okupljenih, među kojima je bila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, izbornik Zlatko Dalić, te predsjednik Hajduka Marin Brbić.

  Film o Gudelju prepun je emocija, redatelj je Tomislav Žaja, u nešto malo više od jednog poluvremena nogometne utakmice na platno je stavio životnu priču igrača kojemu je karijera prekinuta u 26. godini, kada je bio na vrhuncu slave, kapetan reprezentacije bivše države i kojega je čekala bogata inozemna karijera.

  Film prepun emocija malo je ponio i novinarku HRT-a Mirtu Šurjak, koja je u izravnom javljanju za središnji Dnevnik iz foajea splitskog HNK-a javnost izvijestila kako je 'Gudelj bio genijalac, kako o njegovoj genijalnosti najbolje govore njegove brojke o odigranim utakmicama i postignutim golovima, najbolji igrač bivše Jugoslavije, čovjek koji je prije nego što je obolio imao u džepu ugovore Real Madrida i Bordeauxa'...

  I za šlag za kraj: 'Gudelj je bio igrač u rangu Maradone!'. Slažete li se? Video javljanja Mirte Šurjak (prilog počinje negdje oko 32:30 minuta) pogledajte OVDJE.

   

  Iz drugih medija