REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS

TRADICIJA SE NASTAVLJA

VIDEO: GLUHI MAČAK NOVI JE HIT SVJETSKOG PRVENSTVA Pogledajte kako je 'vidoviti Ahilej' predvidio pobjednika na otvaranju Svjetskog prvenstva

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.06.2018. u 09:44

 • Mačak Ahilej, službeni vidovnjak Svjetskog prvenstva u Rusiji koje se danas otvara, predviđa da će Rusija pobijediti Saudijsku Arabiju u prvoj utakmici u 18 sati.

  Pred mačka, inače stanovnika Ermitaža u Sankt Peterburgu, bile su postavljene dvije posude s hranom pored kojih su bile zastave reprezentacija koje danas na stadionu Lužnjiki u Moskvi otvaraju SP i Ahilej je izbrao rusku trobojnicu.

  Ahilej je do svjetske slave došao na generalnoj probi za svjetsko prvenstvo, Kupu konferderacija kada je pogodio pobjednike na tri od četiri utakmice.

   

  Ruski "Sputnik" piše da je mačak, koji je inače gluh, cijelu godinu trenirao i sudjelovao na velikim događanjima tako da je sada konačno spreman za predviđanje rezultata svih utakmica na SP-u.

  Ahilej slijedi stope hobotnice Paula koji je postao međunarodna zvijezda kada je točno pogađao rezultate na SP 2010., uključujući i točan odabir kasnijeg pobjednika Španjolske.

   

  Iz drugih medija