Trenutak kada je Solveig pitao Adu želi li twerkati
 REUTERS
SVEČANA DODJELA

VIDEO: LUKA JE BIO APSOLUTNI KRALJ VEČERI, ALI JEDAN TRENUTAK ZAMALO JE ZASJENIO SVE Osvajačica Zlatne lopte ostala u šoku nakon provokativnog pitanja

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 04. prosinac 2018. 11:17

Iako je apsolutna zvijezda sinoćnje dodjele Zlatne lopte bio naš Luka Modrić, jedan detalj bacio je sjenu na povijesni trenutak kada je prvi puta jedna nogometašica dobila prestižnu nagradu.

Zvijezda Olympiquea iz Lyona i reprezentacije Norveške Ada Hegerberg osvajačica je Zlatne lopte, a svečani trenutak zasijenjen je pomalo nepriličnim komentarom prezentera nagrade i slavnog DJ-a Martina Solveiga.

Slavni DJ upitao je Hegerberg zna li twerkati samo nekoliko trenutaka nakon osvajanja nagrade. Najbolja nogometašica nije dugo čekala s odgovorom.

Izrekla je odlučno 'Ne', a potom se s vidnom nelagodom na licu u žurbi sišla s pozornice.

Snimka je ubrzo postala hit na društvenim mrežama, a mnogi su komentirali da je pitanje slavnog DJ-ja bilo seksistički nastrojeno. Nakon njezinog odlučnog odgovora kamere su snimile izačuđeno lice mladog Mbappea, dobitnika nagrade za najboljeg mladog igrača.

- To je bilo odvratno i doista je upropastilo svečani trenutak koji je zaslužila. Jadno, napisao je jedan tviteraš.

Soccer Football - 63rd Ballon d'Or - The Grand Palais, Paris, France - December 3, 2018   Martin Solveig and Olympique Lyonnais' Ada Hegerberg   REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS
Solveig i Hegerberg kasnije su plesali na Sinatru

Nekoliko trenutaka kasnije Solveig se ispričao na Twitteru tvrdeći da je došlo do nesporazuma.

- Iskreno se ispričavam ako sam nekoga uvrijedio. Ono što sam htio reći: ja ne zovem žene da twerkaju, nego da plešu na Sinatru, što sam kasnije i pokazao. Ljudi koji me prate već 20 godina znaju koliko poštujem žene, napisao je.

- Poslije sam sve objasnio Adi Hegerberg i rekla mi je da razumije da se radilo o šali. U svakom slučaju želim se ispričati svima koje sam možda povrijedio, poručio je.

I Hegerberg se oglasila nakon incidenta.

- Poslije je došao do mene i bio je istinski tužan jer je otišlo u krivom smjeru. Ja ne smatram da je to bilo seksualno uznemiravanje u tom trenutku. Samo sam bila sretna što sam osvojila Zlatnu loptu.

Twerkanje je provokativni ples sa stražnjicom, koji se u južnim državama SAD-a pojavio još 90-ih, a popularnost mu je naglo povećana provokativnom izvedbom ovog plesa kontroverzne Miley Cyrus na dodjeli MTV-ovih nagrada prije nekoliko godina.

Linker
25. travanj 2024 10:23