facebook screenshot
DIRLJIVA PRIČA

VIDEO: MALENI DJEČAK IZ FAVELE SANJA JEDNOGA DANA ZAIGRATI ZA VATRENE Više od svega želi upoznati svog idola Šimu Vrsaljka: 'Hvala svima iz Hrvatske!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. kolovoz 2018. 13:54

Jedna od fotografija koja je obilježila Svjetsko prvenstvo u Rusiji definitivno je ona Šime Vrsaljka koji je nakon polufinalne utakmice protiv Engleske legao na hrvatsku zastavu.

Bila je to slika koja je oduševila hrvatske navijače te su nakon toga mnogi odlučili kopirati našeg reprezentativca. Jedan od takvih je i maleni Brazilac Lorran Moura, inače član Vile Croácije, utočišta za siromašnu djecu kojeg je osnovao hrvatski misionar 60-ih godina.

Vila Croacija ima i svoju nogometnu momčad čiji članovi obožavaju Vatrene, većini je san jednoga dana zaigrati za hrvatsku reprezentaciju, a malom Mouri san je upoznati i Šimu Vrsaljka. Moura se i preko društvenih mreža odlučio zahvaliti svima koji su objavili njegovu fotografiju na kojoj kopira svog 'vatrenog' idola.

Primarni cilj Vile Croacija je udaljiti tamošnju djecu od favela i spasiti ih od pakla droge i kriminala, a upravo u nogometu vide sjajno rješenje za jedan od najvećčih problema u Brazilu.

facebook screenshot

Linker
16. travanj 2024 18:32