screenshot youtube
IZNENADILA GA JE

VIDEO: SVI PAMTE LEGENDARNOG PIPLICU I NJEGOV KIKS, A 17 GODINA KASNIJE DOBIO JE NASLJEDNIKA Pogledajte autogol koji će vas nasmijati do suza

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2019. 13:06

Legendarni talijanski strateg, Marcello Lippi i 'njegova' Kina otvorili su Azijski Kup pobjedom protiv Kirgistana 2:1. Ipak, nije sve krenulo tako bajno za Kineze koji su se pred sam kraj prvog poluvremena našli u rezultatskom minusu kada je Akhlidin Israilov zabio za vodstvo Kirgistana.

Ipak, samo pet minuta u nastavku Lippijeva družina stigla je do izjednačenja i to jednim od najbizarnijih pogodaka u novoj nam 2019. godini. Naime, vratar Kirgistana Pavel Matiash pokušao je jednu 'svijeću' prebaciti preko grede, ali na njegovu žalost zakucao je loptu u vlastitu mrežu.

Srećom po Kineze do kraja utakmice, točnije u 78. minuti Yu Dabao je zatresao mrežu Kirgistana i tako osigurao tri boda na početku natjecanja.

Matiashev kiks malo podsjeća na onaj antologijski bivšeg BiH reprezentativca Tomislava Piplice. Bivši vratar Zagreba, Istre i Segeste najveći je dio karijere proveo u Energie Cottbusu, ali i ostao upamćen po jednom kiksu 6. travnja 2002. godine u utakmici protiv Mönchengladbacha koji je svojevremeno postao pravi hit na Youtubeu.

Valja istaknuti kako će iduću utakmicu u skupini Kinezi igrati protiv Filipina, a zatim i Južne Koreje.

Linker
16. travanj 2024 15:07