REUTERS/Athit Perawongmetha
FINALE AZIJSKIH IGARA

VIDEO: ZVIJEZDA TOTTENHAMA USPJELA SPASITI KARIJERU U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI Uzeo naslov s reprezentacijom i izbjegao služenje vojnog roka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. rujan 2018. 20:31

Južna Koreja ovogodišnji je pobjednik Azijskih igara! U finalu je bila bolja od reprezentacije Japana s 2:1, ali zanimanje javnosti za ovo finale usmjereno je na jednog Južnokorejca.

Jedna od gorućih tema ovih dana bila je sudbina zvijezde Tottenhama Sona Heung-mina. Naime, zakon u Južnoj Koreji jasno nalaže da svaki muškarac do svoje 27. godine mora služiti vojsku, a s obzirom na to da je Son prije nešto više od mjesec i pol proslavio 26. rođendan, ostala mu je još samo godina da se prijavi za vojnu službu. Za jednog od najboljih nogometaša Južne Koreje u povijesti jedini način da se oslobodi vojske je da sa svojom zemljom ostvari veliki uspjeh.

Vlasti u ovoj državi odlučile su nagraditi svoje nogometaše. Uvjetovali su im osvajanje Azijskih igara kako bi ih oslobodili služenja vojnoga roka, a upravo im je to pošlo za rukom.

Engleski mediji vrlo su aktivno pratili ovu utakmicu i sa zadovoljstvom prenijeli da će Son sasvim normalno moći nastaviti svoju karijeru u Tottenhamu i da će se vrlo brzo pridružiti svojoj momčadi.

Inače, završnica samoga finala bila je i više nego zanimljiva. U prvih 90 minuta nije se previše toga događalo, ali u produžecima se odvijala prava drama.

U 93. minuti Lee donosi prednost Južnoj Koreji, da bi Hwang Hee u 101. postigao i drugi pogodak. Konačnih 2:1 postavio je Ueda u 115. minuti, Japanci su nakon toga jurnuli po izjednačenje, ali do kraja susreta nije bilo previše vremena i rezultat se nije mijenjao.

Linker
20. travanj 2024 20:26