Tottenham
 Catherine Ivill/Getty Images / Getty Images
TEŠKI DANI

ZVIJEZDA TOTTENHAMA U VELIKOJ OPASNOSTI U roku od dvije godine mora odslužiti vojsku, a postoji samo jedan način na koji može spasiti karijeru

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2018. 11:18

Jedan od najboljih nogometaša Tottenhama, Južnokorejac Heung-Min Son mogao bi se uskoro naći u velikim problemima. Naime, pravilo u Južnoj Koreji kaže kako svaki mladić do 27. godine života mora odslužiti vojni rok koji traje čak 21 mjesec. Jedino što nogometaša može spasiti u čitavoj priči je zlato na Azijskim ili Olimpijskim igrama. Obzirom kako će se Olimpijske igre održati prije njegova 27. rođendana ostaje mu samo nada u postolje na Azijskim.

Plan je otići na Igre za mladu južnokorejsku U-23 reprezentaciju koja slovi kao jedan od favorita. Zlato bi ga oslobodilo služenja vojnog roka i vrlo vjerojatno spasilo karijeru obzirom kako bi mu sve oduzelo gotovo dvije godine života. Teško da bi Spursi naišli na razumijevanje u ovoj situaciji, a pitanje je hoće li ga uopće i pustiti na Igre.

Premier liga počinje 11. kolovoza, ali u Tottenhamu nisu dužni u tom razdoblju pustiti spomenutog obzirom kako to natjecanje nije pod ingerencijom FIFA-e. Ipak, Spursi razmatraju mogućnost da ga puste kako bi se oslobodio vojske jednom zauvjek, piše SkySport.

Son se i ranije našao u sličnoj situaciji kada je također imao želju nastupiti na Azijskim igrama, ali tada je naletio na odbijenicu iz Bayer Leverkusena. Valja istaknuti kako je Son u Europu stigao 2008. godine kada je obukao dres HSV-a, a zatim je preko Hamburga i Bayer Leverkusena 2015. otišao put do Tottenhama gdje je u posljednje dvije sezone pokazao o kako je dobrom nogometašu riječ, a ove sezone je szuone Son zabio 12 golova u 33 prvenstvene utakmice.

Linker
22. travanj 2024 22:35