AFP
EL CLASICO

Barcelona čeka Real: Prognoza? Ma samo gledajte i uživajte u nogometnom spektaklu

Prvi dvoboj ovih momčadi odigran je 17. veljače 1902. godine, a za sada Real Madrid vodi sa 85 pobjede
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. studeni 2010. 23:35

Barcelona će na Camp Nouu dočekati madridski Real. Zašto ponedjeljak? U nedjelju, 28. studenoga u Barceloni će se održati izbori za Katalonski parlament, a tamošnja policija ustvrdila je kako je nemoguće isti dan organizirati dva tako velika događaja, pa je El Clasico prebačen za nedjelju.

U ovom dvoboju ne vrijedi ništa! Statistika, trenutačna forma, izostanci igrača - sve postaje potpuno nebitno jer navijači obje momčadi od svojih igrača traže jedino - pobjedu. Ovo će biti 160. prvenstveni El Clasico. Prvi dvoboj ovih momčadi odigran je 17. veljače 1902. godine, a za sada Real Madrid vodi sa 85 pobjede. Nešto stariji i iskusniji navijači Real Madrida pamte i najveću pobjedu u povijesti ovih derbija iz daleke 1943. godine. Real Madrid je tada na Santiago Bernabeuu, svladao Katalonce s visokih 11:1!

Najčešći rezultat ovih utakmica je 2:0 za Barcelonu, dok je najbolji strijelac u povijesti El Clasica Alfredo di Stefano sa 18 postignutih pogodaka. Messi, Iniesta, Villa, Pedro i Xavi s jedne, Cristiano Ronaldo, Higuain, Di Maria i Özil s druge strane. Spektakl je zajamčen. I Barcelona i Real Madrid danas djeluju strašno, preporođeno, te izgledaju kao momčadi spremne za najviše dosege. A jedan od takvih je i pobjeda u ovom dvoboju. Uostalom, navijači oba kluba pobjede u El Clasicu ponekad cijene i više od - osvajanja naslova prvaka.

Ovu utakmicu mnogi najavaljuju i kroz prizmu dva dvoboja. Tko je bolji? Leo Messi ili Cristiano Ronaldo? Josep Guardiola ili Jose Mourinho? Cristiano Ronaldo igra sjajno, nezaustavljivo, što je dokazao i u nedavnoj prijateljskoj utakmici između Portugala i Španjolske. Zanimljivo, Ronaldo se tada u jednom trenutku poigrao s Piqueom i Puyolom. Ukoliko će Cristiano Ronaldo opet biti tako razigran, Kataloncima se loše piše. Ali, i Guardiola ima asa u rukavu. Snažnog aduta Lea Messija. Koji briljira. Pobjednik? Ma kakve prognoze, samo gledajte i uživajte...

Linker
26. travanj 2024 15:04