Kladionica

GREUL vs VEIĆ Antonio preko Nijemca traži ulazak među sto najboljih tenisač svijeta

AUTOR:
 • dvoznak.com

 • OBJAVLJENO:
 • 13.09.2012. u 11:41

 • Iako će gledatelji vjerojatno biti orijentirani na nastupe domaćih tenisača, ovaj meč barem po imenima nudi najzanimljiviji susret dana. Veić je ovdje četvrti nositelj i već drugu sezonu zaredom igra solidan tenis na ovoj razini uz povremene izlete na ATP turnire. Iako ove sezone nije imao upečatljivih rezultata poput trećeg kola Roland Garrosa prošle godine, nikad nije bio bliže ulasku u Top 100. Prije tri mjeseca je imao najbolji renking karijere, a ovdje bi se mogao vratiti tim pozicijama u slučaju dolaska do završnice turnira.

  Nositelj se isplati biti i na ovakvim turnirima, tako da mu je ždrijeb dodijelio kvalifikanta koji se bori za ostanak u prvih 600. Nakon početnog odmjeravanja snaga, Veić je nametnuo svoj ritam i osvojio zadnjih osam gemova meča. Smirnov je na kraju imao više osvojenih poena na reternu, te je polovicu gemova osvojio na servisu hrvatskog tenisača. Slaba utjeha jer je u drugom setu ostao bez poena na reternu, dok mu šest poena iza servisa nisu bili dovoljno ni za gem.

  Greul je prije dvije godine bio 55. tenisač svijeta. Zvuči prilično nevjerojatno, ali je istinito. To je bio period kad je redovito igrao ATP turnire i skupljao bodove na najvišoj razini. Kao što tijekom mečeva ima puno uspona i padova, tako je i s njegovom karijerom. Prošlu godinu je završio sa šest poraza, ovu nastavio s novih pet i tek je pobjedom u kvalifikacijama Rotterdama prekinuo post. Povratkom na zemlju, vratio se dobrim rezultatima i nakon ovog tjedna bi opet trebao biti u 200 najboljih.

  Nijemac je prošli tjedan došao do finala bez izgubljenog seta, a ovdje je nastavio s uvjerljivim pobjedama. Protiv prosječnog Middelkoopa je još jednom pokazao kako se može osloniti na servis, što će mu i danas biti prednost. Spasio je pet ponuđenih break-lopti i jedan break Nizozemcu nije bio dovoljan za veći otpor. U prvoj dionici se Middlekoop još nekako držao, no nakon toga slijedi veliki pad igre. Iako je ubacio 89% prvog servisa u drugom setu, jedna je došao do jednog gema, dok je ostala dva servisa izgubio bez otpora.

  Veić na svojoj stani ima mladost i bolje fizičke predispozicije, ali Greul je agresivniji i iskusniji tenisač. Obojica su došla na ovaj turnir u dobroj formi, s dobrim rezultatom iz prošlog tjedna i trebali bi vidjeti kvalitetan meč dvojice igrača različitih stilova. Obojica su skloni izbacivanju emocija tijekom igre, tako da bi i taj segment mogao dodatno zabaviti one gledatelje koji se odluče pogledati meč.

  Tagovi