AP Photo
GENOA - JUVENTUS

Juve gostuje kod momčadi koju prošle sezone nije uspio pobijediti

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 16. rujan 2012. 12:42

Genoa je prošle sezone do posljednjeg kola strijepila za ostanak u ligi, no bez obzira na to u dva su ogleda s Juventusom uzeli dva boda. To im sigurno podiže samopouzdanje pred novi ogled s aktualnim prvacima iako trener De Canio ne može biti presretan igrom njegove obrane na posljednjem gostovanju kod Catanije.

Nakon što su u prvom kolu pobjedili inertni Cagliari bez primljenog pogotka, Catanijini su ofenzivci poslali čak tri lopte iza Freyevih leđa. Obrana Genoe ove sezone djeluje nešto bolje nego u prošloj, no i dalje je to dio igre na kojem De Canio mora najviše raditi.

Dolazak prvaka na Ferraris znači da De Canio nema problema s motiviranjem ekipe:

- Nema potrebe za dodatnom motivacijom kada igrate protiv momčadi kao što je Juventus. Što se našeg sustava igre tiče, promjene su moguće. Ovo je prva utakmica koju ćemo igrati u popodnevnim satima, biti će toplo i neki igrači još nemaju snage za 90 minuta igre u nogama.

Jedan od igrača koji nije spreman za cijelu utakmicu je i nekadašnji Juventusov napadač Borriello koji je ovog ljeta stigao u Genou. Bez obzira na to, on bi trebao zaigrati od prve minute dok bi Immobile trebao čekati svoju priliku na klupi. Susret će propustiti ozlijeđeni Rossi i Vargas. Za razliku od Rossija koji bi se sljedeći tjedan trebao vratiti u momčad, čileanski reprezentativac Vargas zbog ozlijede će izbivati s terena oko mjesec dana.

Juventus je u novu sezonu ušao s uvjerljivim pobjedama nad Parmom i Udineseom. Mora se priznati da im je do visoke pobjede na Friuliju vrata otvorio sudac Valeri koji je strogo isključio Udineseovog vratara Brkića nakon samo 13 minuta igre, a uz to je dosudio i jedanaesterac za Juventus kojeg je iskoristio Vidal. Dobar start sezone u drugi je plan gurnuo loše vijesti o potvrdi duge suspenzije za Juventusovog trenera Contea.

Conteova privremena zamjena Carrera smatra da je ovo jedan od važnijih susreta za Juventus:

- Ovo je ključan susret za nas, a Genoa je težak protivnik. Oni su nam lani uzeli bodove u dva remija i mi ih nikako nismo uspjeli savladati. Upravo zato znamo što nas čeka protiv teške momčadi u vrućoj atmosferi na Marassiju.

Carrera je rekao da u Juventusu nema garantiranih startera ni rezerva, no u principu je dao naslutiti da će se momčad ponešto promijeniti kako bi neki igrači dobili odmor pred važno gostovanje kod Chelsea u Ligi prvaka. Zbog ozljeda će susret propustiti veznjak Padoin i krilni napadač Pepe. Pretpostavlja se da će u obrani priliku od prve minute dobiti Lucio, dok se Conteu i Carreri po prvi put na raspolaganje stavljaju pojačanja Rubinho, Isla i Bendtner.

Linker
25. travanj 2024 18:19