Kladionica

LIHTENŠTAJN - HRVATSKA Izbornik Igor Štimac u Vaduzu želi poboljšanje realizacije

AUTOR:
 • dvoznak.com

 • OBJAVLJENO:
 • 14.08.2013. u 11:16

 • Hrvatska je nakon šokantnog poraza od Škotske na Maksimiru praktično sama sebi zatvorila vrata direktnog plasmana u Brazil na završnicu Svjetskog prvenstva. Teoretski Hrvatska još ima šanse za dostizanjem Belgije, no svima je u stožeru reprezentacije ipak jasno da da će Štimčeva momčad vizu za Brazil mora tražiti u dodatnim kvalifikacijama.

  Štimac je svjestan da Lihtenštajn nije reprezentacija kalibra Srbije i Belgije s kojima Hrvatska igra uskoro:

  - Lihtenštajn je reprezentacija iz donjeg europskog doma koju, međutim, ne smijemo podcijeniti. Ovo je neugodan termin jer velik je broj igrača u središnjem dijelu priprema za novu sezonu, a vrućine su iznimno velike. Mi ćemo u ovoj akciji najviše raditi na realizaciji, a brinut ćemo o tomu da se ne dogodi nepredviđena ozljeda.

  Štimac je prokomentirao i aferu oko mladog napadača Livaje koji je odbio poziv za U21 reprezentaciju jer se našao uvrijeđen što su Rebić i Halilović dobili prednost pred njim za poziv u A reprezentaciju:

  - Njegovo je pravo da se ljuti na koga hoće. To je njegov problem. Bio je blizu u mojim planovima, bio je već s nama, zna kako se treba ponašati. Ima moj broj telefona, ako nešto treba reći može to kazati meni, a ne poručivati. Na ovakav način se samo udaljio iz bilo kakve kombinacije. Ako izbornik mlade reprezentacije ima primjedbe na njega, a mlada vrsta je filter za ulazak ovdje, onda definitivno ima problem s ponašanjem.

  Za susret u Lihtenštajnu neće konkurirati ozlijeđeni vratar Danijel Subašić i veznjak Ivan Perišić, a umjesto njih izbornik Štimac pozvao je Hajdukovog kapetana Marija Maloču i Lokomotivinog vratara Dominika Picka. Među kandidatima za nastup nema braniča Šimunića, Schildenfelda i Strinića, veznjaka Kranjčara, Iličevića, Kovačića i Sammira, te napadača Kalinića koji su redom ili u krugu kandidata za posljednje susrete koje je Hrvatska odigrala.

  Lihtenštajn nije momčad od koje bi Hrvatska trebala strijepiti budući da se radi o fenjerašu ne pretjerano snažne G skupine kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U šest susreta kvalifikacija Lihtenštajn je osvojio tek dva boda, a Paurischeva momčad u posljednjih 14 susreta ima 11 poraza i tek jednu pobjedu, minimalnu u okršaju sa slabašnom Andorom.

  Izbornik Pauritsch je za okršaj s Hrvatskom na Rheinparku pozvao 18 igrača među kojima nema važnog veznjaka Buchela, te mladih veznjaka Eberlea i Gubsera koji su ili u krugu kandidata za nastup protiv Slovačke u lipnju. Iskusni vratar Jehle protiv Hrvatske bi trebao proslaviti stoti nastup u reprezentaciji.