Kladionica

MINAR vs DODIG Ivanu prvi servis stvara problema, no sve drugo odlično funkcionira

AUTOR:
 • dvoznak.com

 • OBJAVLJENO:
 • 13.09.2012. u 11:37

 • Mentalno gledajući, nije lako tenisačima napraviti korak unatrag vraćanjem na challengere. Dodig je prošle godine često bio nositelj na ATP turnirima Serije 250 i činjenica da si ispao iz 100 najboljih vjerojatno udari u glavu kad shvatiš da se moraš spustiti na razinu niže. U narodu bi se reklo da ništa nije teže nego spustiti se konja na magarca. Uz to, hrvatski tenisač je imao peh s ždrijebom koji mu je dodijelio tenisača koji je prošli tjedan osvojio ovakav sličan turnir.

  Bez obzira na sve, Dodig je uspio prijeći prvu prepreku. Nije ga spriječilo ni to što nije mogao pronaći prvi servis. Inače njegov tenis najčešće ovisi o prvom servisu, a ovaj put je ubacio samo 36% i većinom ovisio o drugom. Osim pobjede u dva seta protiv nezgodnog Ouanne, ima još nekoliko razloga za zadovoljstvo. Prvi servis, makar u minimalnoj količini, je bio vrlo učinkovit. Izgubio je samo jedan poen iza njega (18/19), a u drugom setu nije pružio nijednu break-loptu iako je ubacio samo 27% prvog servisa. Spasio je sve tri ponuđene break-lopte i dobro realizirao svoje šanse na reternu (2/3).

  Jan Minar je iskoristio priliku koja mu se pružila, ništa više od toga. Sa 32 godine više nije za ovu razinu i svoj renking održava nastupima na nižoj razini gdje uspješno koristi svoje iskustvo. Ždrijeb mu je dodijelio kvalifikanta koji u karijeri nema nijedan meč na ovoj razini, što je bila sigurno velika mentalna prednost za starog lisca.

  Marie je bolje ušao u meč i dva puta imao break prednosti. Izgledalo je to pomalo nespretno s obje strane, pa se Minar svaki put vraćao, da bi opet zakomplicirao. Izgubio je servis za set, ali je četvrtim breakom došao do seta. U nastavku je Čeh izgubio samo dva poena iza servisa. Dovoljno za mir, no teško je dolazio do prilika na reternu. Ipak, napravio je ključan break i došao do pobjede koja nije ostavila posebno uvjerljiv dojam. Time je došao do tek druge challenger pobjede ove sezone.

  Tagovi