Kladionica

U Getafeu imaju recept kako igrati protiv jačih suparnika

AUTOR:
 • dvoznak.com

 • OBJAVLJENO:
 • 15.09.2012. u 11:26

 • Getafea raspored na uvodu prvenstva nije mazio, dva gostovanja kod Seville i Deportiva, te domaćinstvo protiv Real Madrida. Četiri boda nakon takvog paklenog starta mogu se smatrati ogromnim uspjehom, pogotovo ako znamo da je pobjeda ostvarena protiv velikog susjeda iz glavnog grada. Raspored je do sada bio loš, ali danas ne postaje ništa bolji, u grad stiže Barcelona.

  - Pobjediti Barcelonu nije lako, ali nije niti nemoguće što smo pokazali prošle sezone kada smo ih svladali na svom stadionu. Barca je ponovno moćna, nakon tri kola imaju tri pobjede i sigurno koračaju prema svom osnovnom cilju. Međutim, mi uoči međusobnog susret imamo jednu veliku prednost. Gotovo svi njihovi igrači ovog su tjedna bili po reprezentacijama, dok su nama samo Barrada i Lacen bili u A selekcijama, te Vazquez i Sarabia u mladim, tako da smo se mogli pripremiti puno bolje od njih - rekao je u najavi domaći strateg Luis Garcia.

  Većih problema sa sastavljanjem prve jedanaestorke Luis Garcia nema, tek je upitan nastup Lafite, ali ukoliko i ne zaigra to ne bi trebao biti nepremostiv problem.

  Što se tiče izostanaka u puno većim problemima je Barcelona koja će danas u madridskom predgrađu biti bez Alexisa, Jordija Albe i Inieste. Problemi jesu veći, ali bar Katalonci imaju izbora koliko žele, pa svu trojicu mogu bez nekih većih problema nadomjestiti kvalitetnim zamjenama. U kadru će se danas ponovno naći i kapetan Puyol iako nije najavljen u početnom sastavu.

  Predstojeći susret najavio je Tito Vilanova:

  - U pripremi utakmice s Getafeom poslužio sam se gledanjem njihove prošlosezonske utakmice s nama, jer očekujem da će i sutra slično igrati. Tada su igrali stisnuto i gusto u obrani, a kada bi izalizili prema naprijed činili su to klinički precizno. Kako im je takva igra tada polazila za rukom očekujem da će se i sutra držati prokušanog recepta.

  Tagovi