Feb 19, 2016; Salt Lake City, UT, USA; Boston Celtics guard Evan Turner (11) dribbles the ball around Utah Jazz forward Chris Johnson (23) during the first half at Vivint Smart Home Arena. Mandatory Credit: Russ Isabella-USA TODAY Sports
Russ Isabella-USA TODAY Sports / USA Today Sports

AMERIČKI KOŠARKAŠ

CEDEVITA DOVELA NOVO POJAČANJE Dogovorena suradnja s bivšim centrom iz NBA-a i članom Bostona, Portlanda, New Orleansa i Minnesote

AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 18.08.2017. u 19:35

  • Hrvatski košarkaški prvak Cedevita dogovorila je suradnju s američkim centrom 211 centimetara visokim Chrisom Johnsonom (32), koji je jedan dio karijere proveo i u NBA ligi.

    Johnson je četiri sezone igrao je na poznatom sveučilištu LSU, a iako nije izabran na draftu, uz razdoblju od 2010. do 2013. godine odigrao je ukupno 74 utakmice u NBA ligi i to za Boston, Portland, New Orleans i Minnesotu. Tijekom tog vremena Johnson se istaknuo i dobrim igrama u razvojnoj ligi u kojoj je 2011. proglašen obrambenim igračem godine, a bio je i član All-Star momčadi.

    Izvan SAD-a igrao je za tursku Aliagu Petkim, poljski Turow, dominikanski Santo Domingo, kineske klubove Zhejiang Lions i Zhejiang Golden Bulls, turski Turk Telekom te portorikanski klub Capitanes de Arecibo. Posljednji angažman Johnson je imao ove godine u Kini, gdje je igrao za Anhui Wenyi.