CROPIX
UOČI FINALA S CIBONOM

CEDEVITIN AMERIKANAC I JUNAK POLUFINALA OBJASNIO KOLIKO JE OGORČEN SUĐENJEM 'Suci u Hrvatskoj ligi su definitivno najgori!'

FINALNA SERIJA ZA PRVAKA CIBONA - CEDEVITA (srijeda, 20.30, Dvorana Dražena Petrovića)
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 22. svibanj 2019. 15:13

Kad je Cibona svladala Cedevitu (78:75), u četvrtom kolu ABA lige, u utakmici kad je na terenu još bila cijela galerija stranaca u Cedeviti, uključujući i trenera Sita Alonsa, Igor Marić bio je junak. Stavio je momak iz Dubrave - koji će uskoro napuniti 34 godine, a ovo mu je prva sezona u nekom od zagrebačkih top klubova - te noći 22 poena, a trice je pri tome šutirao 5-6.

Cibona je kasnije u sezoni još jednom svladala Cedevitu, bilo je to u prvoj utakmici HT Premijer lige, ali bila je to pobjeda nad onom Cedevitinom momčadi koja je igrala dobar dio domaćeg prvenstva, odnosno riječ je bila o drugoj postavi Cedevite. Kasnije je Cedevita odnijela tri pobjede nad Cibonom, a u sve tri utakmice, onoj u ABA ligi, posljednjoj u HT Premijer ligi i u finalu Kupa, igrali su najbolji mogući igrači.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Igor Marić ovako dočekuje otvaranje finala:

- Ulaskom u finale mi smo ispunili dobar dio zacrtanih ciljeva u ovoj sezoni, ali idemo u ovom finalu uživati, zaigrati momčadski i suprotstaviti se kvalitetnoj momčadi kakva jest Cedevita. Trener nas je dobro pripremio, imali smo između polufinala i finala dosta vremena, pa smo se stigli i odmoriti i posve smo spremni za sve što nas čeka.

Kakvu Cedevitu očekuje, onakvu kakva se mučila sa Zadrom, ili neku goropadnu?

- Imala je Cedevita problema sa Zadrom, ali oni posjeduju kvalitetu, jaki su, imaju dobrog trenera, pa i motiv za osvajanjem naslova s obzirom na svoju kvalitetu. Međutim, ne bih ja puno o njima, prvenstveno bih se okrenuo nama. Igramo prve dvije utakmice ove serije u našoj dvorani, nadam se da će biti dosta ljudi i da ćemo to iskoristiti.

Pullen: U Hrvatskoj ligi imamo najgore suđenje

A junak Cedevitine pobjede u polufinalnoj majstorici sa Zadrom slatko se nasmijao na spomen Damiana Lillarda, koji je prije nekoliko tjedana tricom sa sirenom poslao Oklahoma City na godišnji odmor. Kao što je Jacob Pullen poslao Zadrane.

- Dame nije mahao tribinama prije no što je lopta ušla pa ga tu imam, ali njegov šut je ipak bio “malo” (navodnici su tu zbog Pullenove ironične intonacije) teži. Iz driblinga, gotovo s centra, uz “step back” preko 206 centimetara visokog Paula Georgea... Da, ipak je Lillardov bio nešto teži od mog.

Pobjednički šut u majstorici nije pak isprao svu gorčinu, koja se akumulirala tijekom polufinalne serije.

- Znam da nije dobro pričati o sucima i inače ne volim to raditi, ali kroz proteklih nekoliko tjedana sam shvatio da Cedevita u Hrvatskoj ima prilično loš tretman kod sudaca. Nama Amerikancima inače nije lako u Europi jer često sa sucima izvlačimo deblji kraj, ali suci u Hrvatskoj ligi su definitivno najgori - bez ustezanja će Jacob Pullen.

Linker
19. travanj 2024 08:56