Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
REAKCIJE NAKON UTAKMICE

CIBONIN TRENER KRITIČAN USPRKOS POBJEDI, ZDOVC LJUT 'Igrali smo sebičnu, egoističnu košarku, a protiv Cibone se moraš potući...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2018. 23:56

Košarkaši Cibone kreirali su iznenađenje pobjedivši Cedevitu u Domu sportova 96:87 u prvoj utakmici velikog finala doigravanja u Prvenstvu Hrvatske.

Iako su na ulazu u posljednju četvrtinu vodili sa čak 23 koša razlike 'Vukovi' su se opustili, dozvolili Cedeviti da dođe na minus 6, a onda su uspješno zaključili susret.

"Čestitam momcima na pobjedi. Nisam očekivao utakmicu na veliki broj poena. Finala su više ratnički nastrojena. Ono s čime ne mogu biti zadovoljan je da smo u jednom trenutku počeli gledati semafor i prestali igrati. To se ne smije događati, trebamo igrati od početka do kraja utakmice”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

Domagoj Bošnjak bio je vrlo kritičan usprkos pobjedi.

"Bilo je tu svega. Imali smo odličnih perioda, ali bilo je tu i puno naših gluposti. Iz ove utakmice treba izvući samo pobjedu, ostalo sve zaboraviti. Tek je početak serije. Trebamo se dobro pripremiti za nedjelju i probati povesti seriju 2:0. Ovim putem pozivam sve navijače da nas dođu podržati u što većem broju", rekao je Bošnjak.

Trener Cedevite Jure Zdovc bio je ljut.

"Svi su mogli vidjeti da smo odigrali slabo, premekano. Protiv Cibone se mora igrati čvrsto, moraš se potući jer neki njihovi igrači imaju status kakav ja još nisam vidio, mogu raditi što hoće. Počeli smo preslabo, a očito je da smo imali snagu ako smo -26 pretvorili u -6. Negdje je postojala. Međutim, igrali smo sebičnu, egoističnu košarku, što je slučaj već duže vrijeme. Cibona je timski došla do prednosti, a kasnije su “imali rođendan”, pogađali teške šuteve", izjavio je Zdovc.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:48