Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

CIBONIN TRENER NAKON SLAVLJA 'Ovo mi je još slađa pobjeda, teško je reći možemo li bolje' RIMAC NEZADOVOLJAN 'Dok diktiraju tempo, mi smo u nervozi'

Piše: HinaObjavljeno: 25. svibanj 2019. 00:43

U drugom susretu finala doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Cedevitu sa 90-82 i u seriji na četiri pobjede povela sa 2-0.

Nakon susreta oglasili su se treneri oboju momčadi. Dakako, zadovoljstvom je isijavao trener Cibone Ivan Velić.

"I druga velika pobjeda, čak, po meni i slađa, ja bih rekao i da smo je šahovski dobili. Znali smo što želimo i kako želimo. Treba znati pobijediti, prepoznavali smo situacije na terenu odlično i mogu samo čestitati momcima na ovakve dvije utakmice. Slažem da smo igrali bolje sada nego srijedu, jer i Cedevita je bila bolja u drugoj utakmici. Međutm, ovo je tek druga pobjeda, šteta da serija nije na tri, jer bi bili bliže, sada smo još daleko. Pilepić? Nakon treninga uoči utakmice sam rekao da igrač ne mora igrati niti minute u finalu, a može biti ključni faktor, pa se to dogodilo s Pilepićem, koji je odigrao vrhunski. Ali, pomogla mu je i momčad, nije to bio samo on, Šveđo je, recimo, bio sjajan. Odigrali smo negdje na maksimumu, teško je reći možemo li bolje", rekao je Velić.

Oglasio se i Cedevitin strateg Slaven Rimac.

"Cibona je zasluženo pobijedila, pogađali su teške šutove, u trećoj četvrtini su povezali tri trice, a onda šutirali s crte, jer smo radili naivne penale. To je naša boljka. Moramo popraviti obranu i igrati čišće, da ne ulazimo lako u prekršaje. Pullen nije bio na svojoj razini, ali pojavio se Cook. Nije dobro što se nas tiče, ali to je tako u sportu. Treba pokazati karakter, počevši od mene do svakog igrača i vratiti se u pobjednički ritam. Neće biti lagano. Očekujem da budemo bolji, jer kvaliteta je tu", rekao je Rimac, pa dodao:

"Očekivao sam bolju Cibonu, napunila ih je prva pobjeda samopouzdanjem. Dok oni diktiraju tempo, mi smo u nervozi, to moramo promijeniti. Odigrali smo bolje nego u srijedu, ukupno gledajući. Bez obzira što je Cibona dobila lakše drugu nego prvu utakmicu. Mislim da ćemo mi biti bolji u trećoj".

Linker
26. travanj 2024 06:31