Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
REAKCIJE NAKON SUSRETA

CIBONIN TRENER NAKON UVONE POBJEDE U FINALU 'Rekao sam i igračima - sa Cedevitom da vodimo i 3-0 to nije garancija'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. svibanj 2019. 11:09

Cibona se uspjela dokopati prve pobjede u finalu hrvatskog prventsva pobijedivši Cedevitu 88-84 u Draženovom domu. „Vukovi“ su imali i 19 plusa prednosti (u 24. minuti), da bi Cedevita u 38. minuti stigla do pola koša prednosti, no do kraja se bolje snašla svježija Cibona.

Nakon susreta oglasio se trener Cibone Ivan Velić.

"Za nas jako bitna i velika pobjeda. Čestitke igračima, odigrali su jednu pravu mušku utakmicu, sa energijom i velikim fokusom i mislim da smo zasluženo pobjedili. Vodimo 1-0, to je nekakva lagana prednost ali serija je duga. Rekao sam i igračima - sa Cedevitom da vodimo i 3-0 to nije garancija, serija može trajati jer je ovo izuzetno jak protivnik. To su pokazali i drugo poluvrijeme. Nama je bio cilj da uđemo u egal utakmicu i večeras se okrenulo na našu stranu. Igrači su zaslužili pobjedu!”, rekao je Velić.

Oglasio se i kapetan Cibone Marin Rozić.

"Znamo da je kvaliteta na strani Cedevite i da je način na koji moramo igrati protiv njih taj da imamo energiju više i da smo ekipa više od njih. Period jako dobre igre u prvom poluvremenu, u drugom smo već ušli u probleme, napravili smo neke gluposti i praktički doveli utakmicu u pitanje, no uz malo sreće smo pobjedili i ono što je najbitnije iz ove utakmice- vodimo 1-0.”

Trener Cedevite Slaven Rimac ovako je vidio susret: "Cibona je bila sa puno više želje, koncentriranija, pogotovo u startu utakmice. Uvijek je teško kad moraš stizati. U trećoj četvrtini je bilo 20 razlike a teško je stići 20 razlike protiv bilo koje ekipe. Čak smo preokrenuli ali smo ostali bez snage na kraju, prevelika nervoza, jednostavno su nas sitnice prelako izbacile iz takta, bespotrebno. Ništa, okrećemo se drugoj utakmici."

Linker
18. travanj 2024 22:59