CROPIX
CEDEVITA SE VRATILA

EMOTIVNI MULAOMEROVIĆ NAKON UVJERLJIVOG PORAZA NAJAVIO 'PETU' S DOZOM SARKAZMA: Kod nas ulaznice sasvim sigurno neće biti 70 kn

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 29. svibanj 2017. 16:29

Lijepo je nakon utakmice bilo vidjeti zajedničku konferenciju za novinare Džanana Muse i Domagoja Bošnjaka. Čim igrači nakon jedne ovako važne utakmice mogu zajedno sjesti za isti stol, to znači da se tezije ne prelijevaju s parketa. I to je dobro.

- Htjeli smo petu, dobili što smo željeli i sad želimo ovakvu igru ponoviti u četvrtak - rekao je Musa.

Agresivna obrana

- Ovaj put je drukčija bila naša obrana i pristup. Bili smo agresivniji, momčadski duh nam je donio ovu pobjedu. Ne znam zašto nije tako bilo u drugoj i trećoj, svaka utakmica je priča za sebe, ali napravit ćemo sve da ovako izgledamo i u majstorici.

Bošnjak je pak bio vrlo kratak...

Emotivni Mula

- Dobro je rekao Musa, oni su odigrali puno jaču obranu i mi se na to nismo snašli. Ne, nismo bili bez energije, to nije opcija na kraju sezone, prije bih rekao da smo bili bez ideje.

Navijačima nije smetalo, navijači su Cibonu unatoč teškom porazu iz Dvojke pozdravili ovacijama pa je vjerojatno i zbog toga Damir Mulaomerović bio smireniji no što bi se to očekivalo nakon ovakvog poraza.

- Izdominirali su većim dijelom utakmice. Kod nas je bilo dosta nervoze, ima i umora, promašili smo puno bacanja, nismo im mogli parirati u skoku. Opet, teško mogu što zamjeriti momcima jer sam siguran da je svaki od njih dao svoj maksimum.

Kao i do sada tijekom finalne serije, Mula je bio jako emotivan...

- Zasmetali su me neki napisi jer su ljudi u dvoranu došli zbog požrtvovnosti, borbenosti mojih igrača. To su navijači prepoznali, ne mislim da se tu radi o bilo čemu drugome, a svi koji spominju gradonačelnika Milana Bandića trebaju znati da bi Cibona odavno bila mrtva da nije njega.

Tako se i trener Cibone, vjerojatno nesvjesno, uključio u predizbornu kampanju. Srećom, više je pričao o košarci...

- Mogli smo biti malo pametniji kad smo došli na -7 u posljednjoj četvrtini. Tu nam se ukazala prilika, žao mi je da je nismo iskoristili. Omogućili smo im dva laka šuta i u završnici sam odmorio glavne igrače.

Dodao je Mulaomerović još kako mu ovaj put igrači s klupe nisu dali koliko su trebali, a na odlasku sarkastično “najavio” petu utakmicu:

- Kod nas ulaznica sigurno neće biti 70 kuna!

Trener Cedevite Veljko Mršić je ovako vidio ono što se događalo u nedjelju navečer:

- Odigrali smo dobru utakmicu, napravili ono što smo željeli, vratili se u Draženov dom na petu. Ovaj put smo igrali susret u kojem je samo pobjeda opcija. To izvlači maksimalnu energiju iz igrača. Naš problem u prve tri je bio način kako smo otvarali jer smo u prvoj posljednju četvrtinu dobili 18 razlike, u drugoj je to bio egal, a u trećoj smo napravili +13 u posljednjih 10 minuta. Ima nešto i u našoj sezoni, koja nas je mentalno iscrpila dok je njima ovo finale jedina i posljednja šansa.

U izostanku Karla Žganeca, trener Mršić je rotaciju proširio s Markom Ramljakom u početnoj petorci...

Bolje s jednim centrom

- Htjeli smo potrošiti Šakića, koji ponekad prenosi loptu, a to lakše radi kad ga čuva visoki igrač. Pokušao sam u prvoj četvrtini i s dvije “petice”, ali procijenio sam da bolje izgledamo samo s jednim centrom na terenu, pogotovo jer je Bilan u dva navrata tražio izmjenu - zaključio je trener Cedevite.

Linker
18. travanj 2024 22:56