Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
FINALE PH

FINALNA SERIJA NA VRHUNCU: CIBONA I CEDEVITA U BORBI ZA 'MEČ LOPTU' 'Ljudi zovu, traže karte, to je valjda dobar znak'

Cibona je u prošloj utakmici vratila dramu u finalnu seriju (1:1), a sada na svom parketu želi i preuzeti vodstvo. Mogu li Vukovi do toliko željene druge pobjede saznat ćemo od 20:15 sati
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 25. svibanj 2017. 15:23

CIBONA - CEDEVITA (20:15)

CIBONA: Reynolds, Bošnjak, Rozić, Šakić, Žorić

CEDEVITA: Boatright, Krušlin, Tomas, Žganec, Bilan

-----------------------------------------------------------------

Luka Žorić i Vukovi vratili su finalnu seriju na početak u subotu u Domu sportova. Sada žele napraviti nešto što dosad nije pošlo za rukom domaćinima: žele pod Tornjem sačuvati domaći parket i stići do meč-lopte za naslov.

Nije ovo više priča o tome da je netko u ovoj seriji favoriziran; sada su i oni koji su u to sumnjali uvjereni da svjedoče mrtvoj trci.

A kakva su razmišljanja u Ciboninoj svlačionici?

- Pred nama je treća utakmica, vratili smo break u subotu i sada smo opet na početku. Znamo kako trebamo igrati, tu nam je sve jasno, nema nepoznanica.

Znamo kojim putem

Postoji li, uopće, opasnost da Cibona, na račun prve dvije utakmice, u kojima je, realno, bila bolja momčad, uđe malo opuštenije u treću utakmicu? Ili je to suvišno i pitati?

- Što se nas tiče, mi Cedevitu jednako respektiramo kao što je to bio slučaj i uoči prve i uoči druge utakmice. Momčad je to s puno kvalitetnih igrača, oni imaju svoju vrijednost. Što se nas tiče, mi znamo kojim putem možemo do pobjede. I tako ćemo se postaviti, kao i svaki put dosad.

Raspored finalne serije

1. Cibona - Cedevita 73:79 (KC Dražen Petrović, 17. V.)

2. Cedevita - Cibona 85:91 (Dvojka Doma sportova, 20. V.)

3. Cibona - Cedevita (KC Dražen Petrović, 25. V. (20.15))

4. Cedevita - Cibona (Dvojka Doma sportova, 28. V. (20.00))

PO POTREBI

5. Cibona - Cedevita (KC Dražen Petrović, 1. VI. (20.15))

Sve se utakmice izravno prenose na HRT2 i kanalima Arene Sport.

Finale je u Zagrebu dirnulo navijače. Postoje naznake da bi Draženov dom u četvrtak mogao biti pun.

- Vidim po ljudima koji me zovu za ulaznicu da je zanimanje za utakmicu veliko. Nadam se punoj dvorani i da će ugođaj biti vrhunski, košarkaški.

Razgovara li Luka Žorić sa svojim suigračima, on je prošao dosta finala, radi li na psihologiji u svlačionici?

- Ako vidim da nešto ide u smjeru za koji mislim da njime ne bi trebalo ići, onda nešto kažem, te ovlasti imam. Uoči druge utakmice jesam razgovarao s igračima, ali sada ni ne primjećujem ništa što bi trebalo komentirati ili ispraviti jer vidim da su glave sto posto unutra i da svi vjeruju. I vidjeli su svi da možemo. Samo treba izaći na parket i igrati.

Gospićeva pomoć

Može li Žorić usporediti ovo finale s nekom play-off serijom koju je dosad odigrao u karijeri?

- Ma, drugačije je jer se u dosta tih serija događalo da domaćin dobiva na svom parketu. Ovdje je slučaj htio da su obje prve utakmice završile pobjedama gosta, pa je to nešto novo. I uoči finala, pa i nakon prve utakmice, Cedevita se smatrala velikim favoritom, sada se ta razlika smanjuje, izjednačuje, ali čeka nas još dug, dug put. I puno utakmica do kraja. Situacija je drugačija. Tek je 1-1...

Puno je priče o poziciji centra, gdje Cedevita ima Miru Bilana i Mirzu Begića, a Luki Žoriću je veliku pomoć u drugoj utakmici dao Ante Gospić s klupe.

- Sigurno da mi je Gospićeva pomoć vrlo značajna. Uzeo je dosta minuta u drugoj četvrtini, omogućio je time da ja u završnicu uđem odmorniji, svježiji, što se na koncu i osjetilo. Trebat će Gospić i dalje, a kad smo nas dvojica protiv njih dvojice, tu nitko nema neku veliku prednost.

Korak do sna

Uglavnom, Luka Žorić je djelovao kao čovjek s dvije noge na zemlji. Pod Tornjem nema euforije.

- Želimo potvrditi domaći parket, to nam je cilj.

I povesti u seriji s 2-1. Bili bi tada Vukovi korak do sna - korak do naslova. A tu ih je malo tko vidio.

Osim njih samih. A to je u sportu najvažnija stvar - koliko vjeruješ. I kad za to dobiješ potvrdu, onda se tu nabaci i samopouzdanje.

​Upravo su u tom filmu u Ciboninoj svlačionici. Uz navijače koji će napuniti Draženov dom bit će to pobjednička opcija, nadaju se pod Tornjem...

Linker
19. travanj 2024 15:45