Blaz Samec Delo / CROPIX
CROPIX

SAD SE SVE ZNA

FORMALNO POTVRĐENO SPAJANJE CEDEVITE I OLIMPIJE Evo kako će biti posložen novi klub: Rimac trener, stiglo je i prvo pojačanje...

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 08.07.2019. u 15:11

 • U Ljubljani je u ponedjeljak i formalno potvrđeno spajanje košarkaških klubova Cedevite i Olimpije, trener novog kluba je Slaven Rimac, a prvo igračko pojačanje je slovenski reprezentativac Edo Murić.

  U konferencijskoj dvorani Arene Stožice u Ljubljani održane su Skupštine oba kluba koje su potvrdile spajanje u Cedevita Olimpiju, a potom se nakratko sastala Skupština novog kluba, te Upravni odbor.

  Prvi predsjednik Cedevite Olimpije je Tomaž Berločnik, dosadašnji predsjednik Olimpije i predsjednik Uprave Petrola, a nakon dvije i pol godine predsjedanje će preuzeti Emil Tedeschi, prvi čovjek Cedevite i predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

  Glavni direktor kluba je Davor Užbinec, sportski direktor je Sani Bečirović, a trener Slaven Rimac.

  "Zadovoljan sam i ponosan što su obje Skupštine potvrdile naše spajanje i što je konstitutivna Skupština protekla u prijateljskom, optimističnom i pozitivnom tonu. Sve što smo najavili prije mjesec dana se ostvarilo," naglasio je Emil Tedeschi.

  Predsjednik kluba Berločnik je potvrdio kako će trener nove momčadi biti hrvatski stručnjak Slaven Rimac, a kao prvo pojačanje angažiran je slovenski reprezentativac Edo Murić.

  Cedevita Olimpija će ove sezone igrati u Eurokupu, a ždrijeb skupina će se održati u petak, 12. srpnja u Barceloni.

  U ždrijebu su 24 kluba koji će biti raspoređeni u četiri skupine po šest klubova. Najbolja četiri u svakoj skupini, nakon 10 odigranih kola, nastavit će natjecanje u TOP 16 (četiri skupine po četiri kluba). Nakon TOP 16 faze, po dva najbolja iz svake skupine idu u četvrtfinale Eurokupa 7Days.

  Iz drugih medija