Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

POTPUNA DOMINACIJA

FOTO: VELIKO SLAVLJE MOŽE POČETI Cedevita peti put zaredom prvak Hrvatske, Roko Ukić dobio trofej Sportskih novosti!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 03.06.2018. u 22:16

 • Košarkaši Cedevite obranili su naslova prvaka Hrvatske nakon što su u nedjelju u četvrtoj utakmica finala doigravanja u gostima kod Cibone slavili sa 77-68 (43-40), te su tako finalnu seriju okončali sa 3-1 u pobjedama.

  CIBONA - CEDEVITA 68: 77 (18:21, 22:22,13:21, 15:13)

  ZAGREB - Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 2.000. Suci: Radović, Dožai i Herceg.

  CIBONA: Jularić, Bilinovac, Uljarević, Ratkovica 11p, 7s, 8a, 4il, Žorić 20p, 10s, 3bl, Ćorić, Gilbert, Novačić 13p, 3s, Bošnjak 3p, 4s, Rozić 8, Ljubičić 3s, Tomas 13p, 4s, 4il.

  CEDEVITA: Ukić 10p, 6s, 7a, Krušlin 6p, 5s, 4ol, Perković 3, Katić 2, Bajo, Nichols 2p, 3s, Žganec 4p, 3s, Musa 21p, 3a, Arapović, Markota 11p, 4s, Ramljak 8, Stipanović 10p, 3s.

   

  Cibona je ostavila sve što je mogla u četvrtoj utakmici finala, no nije mogla okrenuti seriju, jer Cedevita je dominirala i drugi puta pod Tornjem. Na koncu je slavila sa 77:68, stigla tako do treće pobjede u seriji, što je bilo dovoljno za podignuti i peti uzastopni naslov prvaka Hrvatske u vitrinama kluba iz Velesjama. Potpuna dominacija.

  Cibona je željela energijom odgovoriti, pokušala je popraviti dojam iz prethodne dvije utakmice i bilo je to vidljivo od podbacivanja. Ante Nazor je ovoga puta pokušao poštedjeti Luku Žorića otvaranja, počeo je s Krešom Ljubičićem u postavi, no Žorić je vrlo brzo ušao na parket. Cedevita, je pak, i ovu utakmicu odigrala bez Willa Cherryja.

   

  Međutim, ovoga puta, niti sreća nije željela Cibonu. Valjda su pet čistih zicera promašili Vukovi u prvih 20 minuta. Doduše, Cedevita je na račun dobrog otvaranja Roka Ukića imala prednost, imala je i 39:29 u 17. minuti, ali je Cibona usojela sa samo minus 3, sa 40:43 otići na veliki odmor.

  U nastavku je to bila slična priča, opet je Ukić svojom energijom odveo Cedevitu na preko deset poena viška, a Cibona je kako je utakmica odmicala sve više kopnila sa snagom.

  U tim veteranskim godinama je i Roko Ukić, pa je i on na samom svršetku utakmicu legao na parket, jedva stigao do klupe pri jednoj minuti odmora. Sparina u Draženovoj dvorani bila je nesnosna, kao i svaki put u ovo doba godine.

  U posljednjoj četvrtini, međutim, Cedevita je zaradila čak tri tehničke greške (Zdovc, Ukić, klupa), a Cibona se približila na minus šest na nešto mane od četiri minute do konca, no stvar je do konca za Cedeviotu izvukao Džanan Musa, u vjerojatno posljednjoj utakmiici za Cedevitu, jer ovaj BiH reprezentativac izlazi na NBA draft, a njegove mogućnosti gledali su iz prvog reda brojni NBA skuati. Musa odlazi danas i u NBNA kamp u Treviso...

  Cedevita je puno mirnije nego lani osvojila naslov, iako, kako je to rekao predjednik kluba Mladen Veber, ova je sezona neuspješna. Tražili su u Cedeviti Euroligu, nisu je dohvatili. A domaće trofeje ionako uzmimaju pod normalno...

  Roko Ukić MVP finala

  Roko Ukić dobio je iz ruku glavnog urednika Sportskih novosti Marija Zorka trofej SN namijenjen MVP-iju finalne serije. Ukić je bio najkonstantniji Cedevitin igrač u ovom finalu i zbog toga je trofej u njegovim rukama. (tp)

   

  Iz drugih medija