CROPIX
A-1 LIGA

JEDVA SU SKRPALI MOMČAD, PA POKAZALI VELIKO SRCE Propolovljeni Zagreb na krilima Božića i Batura slomio opasne Sinjane

A-1 LIGA Zagreb u 8. kolu bolji od Alkara
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 28. studeni 2016. 14:10

Bila je to, kako je nakon susreta rekao i trener domaćih Danijel Jusup, “idealna utakmica za poskliznuti se” jer Mravi su jedva skrpali momčad za ovaj podnevni ogled s uvijek neugodnim Sinjanima. Bez ozlijeđenog Pavla Marčinkovića Zagreb nije ista momčad, ionako smo i dosada više puta konstatirali da on i Luka Božić daju osnovni ton ovoj momčadi Zagreba. Na kraju u sastavu nije bilo ni Franka Kaštropila, Marčinković se barem skinuo u dres i sjedio na klupi ne bi li tamo bilo barem 10 igrača.

Srećom po Zagreb, Luka Božić “trajno je raspoložen”, ponovo mu je učinak bio double-double, 21 poen i 11 skokova, uz šest asistencija i sedam izgubljenih lopti. Marčinkovićevu ulogu preuzeo je Ivan Batur, s 33 poena i devet skokova, uz šut za tri poena 5-8. I to je to; ostali su igrali na mahove, malo bolje Martin Junaković i donekle Toni Vitali. Zapravo, to je najbolje u jednoj rečenici opisao trener Mrava Jusup:

- Stvarno teška utakmica za nas; osim ozlijeđenih igrača i smanjene rotacije, imali smo i dosta neraspoloženu klupu.

Zagreb je dobro krenuo u susret, poveo 12:5 (5.), do kraja prve četvrtine imao 24:18, a na poluvrijeme otišao s +14 (41:27), što je ujedno bilo i najviše vodstvo Mrava. U nastavku Sinjani pojačavaju tempo, pogotovo je odličan omaleni tamnoputi Brandon Johnson, koji po svojim kvalitetama svakako zaslužuje igrati u puno jačem sastavu od Alkara. Tricom do table sa svoje polovice terena, sa sirenom, Dominović je naznačio neizvjesnu posljednju četvrtinu, u kojoj su gosti čak i poveli, 67:66 u 35. minuti.

Tu su svoje odlične role tada odigrali, uz i dotad odličnog Božića, Junaković i Batur, međusobno si asistirajući za trice, tako da je na kraju ispala naizgled lagana pobjeda od +9, što i ne odgovara u potpunosti istini jer su se Mravi za ove bodove morali itekako pomučiti.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:38