Foto: Damir Krajac / CROPIX
REAKCIJE NAKON SUSRETA

JUNAK CIBONINIH NAVIJAČA IZNENADIO IZJAVOM, VELIĆ OPREZAN USPRKOS ZADOVOLJSTVU 'Ovo je utrka s Mercedesom, nadam se da ćemo izdržati'

Nakon Cibonine 76:65 pobjede protiv Cedevite u trećoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske koja je Vukovima donijela vodstvo 3:0 oglasili su se treneri obiju momčadi i junak Damir Markota.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 29. svibanj 2019. 00:42

Nakon što je baš sve ostavio na parketu Dvojke, Damir Markota bio je škrt na riječima...

- Oni su i dalje favoriti - šokirao je Markota sve prisutne.

- Moje iskustvo? Nisam ja ništa iskusniji od ostalih, puno važnija od mog iskustva je energija svih momaka. Ja samo i dalje razmišljam kao da je 0-0.

Njegov trener Ivan Velić nije mogao pa ni pokuavao sakriti zadovoljstvo nakon što je njegova momčad i treći put u tjedan dana nokautirala velikog favorita.

- Kad u seriji ovako odigrate tri utakmice, u svakoj bolje od prethodne, veliko je to zadovoljstvo za trenera. Opet smo odigrali vrhunsku utakmicu. Nemamo puno oružja, ali ono što imamo sjajno koristimo i zbog toga smo došli do velike pobjede na gostujućem terenu.

Ozračje ipak nije bilo gostujuće...

- Mislio sam na dvoranu u kojoj treniramo, a drago mi je da su navijači na našoj strani i nadam se da će tako ostati.

Treću utakmicu je Velić sa 2-0 najavio rečenicom kako je "Cedevita i dalje favorit", a mišljenje nije promijenio ni nakon nove pobjede.

- Ovo je utrka s Mercedesom, mi smo stalno na visokim obrtajima i nadam se da ćemo izdržati. Blizu jesmo, ali još uvijek jako daleko. Čekaju nas razgovori s igračima kao i cijele sezone, kao i kad smo krenuli sa 0-3 da bi sad pokazali kako vrijedimo. Bez obzira kako završila ova serija, ja sam silno ponosan na svoje igrače, iako mislim da možemo još i više.

Cedevitin trener Slaven Rimac također nije imao suvislo objašnjenje za sve što se događa njegovoj momčadi, ne samo u finalu jer to traje još od polufinala sa Zadrom.

- Cibona je opet bila puno raspoloženija. Ovaj put smo dobili neku reakciju u obrani, ali ostali smo zavezani u napadu. Šut za tri poena 3-24 je i stvar psihe. Govorili smo da moramo igrati sa samopouzdanjem, ali nismo se našli. Dobru obranu nismo materijalizirali, promašivali smo zicere, gubili lopte... Puno je tu stvari. Sad nema vremena za plakanje. Cibona izgleda bolje i mi za dva dana moramo odigrati pravu utakmicu. Osjeti se da su njihvi igrači spremni napraviti puno više za pobjedu. I ne prebacujem odgovornost na igrače s obzirom da je moja kao trenera najveća - istaknuo je Rimac.

Linker
19. travanj 2024 08:38